Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Селена Гомес в кола с Итън Хоук по време на нощни снимки на филма “Бягство”, който се прави в България.

СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ
Селена Гомес в кола с Итън Хоук по време на нощни снимки на филма “Бягство”, който се прави в България. СНИМКА: ПИЕР ПЕТРОВ

Какви са лудите прищевки на звездите по време на гастрол. Рекордьорка е Кейти Пери със списък от 45 страници, описващ подробно всичките ѝ желания

Световните знаменитости са свикнали да бъдат в центъра на вниманието, затова не е изненадващо, че много от тях имат странни прищевки, когато са на турне. В крайна сметка това също е част от рекламния образ, за който почитателите им харчат луди пари. По време на концертите организаторите трябва да се съобразяват с редица специални условия на звездите. VIP персоните могат да поискат всичко в името на това да излязат в перфектна форма и целия си блясък пред милионите си фенове.

През годините изискванията на хитовите изпълнители са били от луди по-луди, но наскоро темата пак влезе в устата на медиите и социалните мрежи след появата на снимка на тоалетна дъска сред багажа на Бионсе по време на тазгодишното ѝ турне “Ренесанс”. Хора от екипа ѝ признават, че полагат големи усилия да осигурят пълния комфорт на мегазвездата по време на световните ѝ обиколки и наличието на собствени тоалетни дъски е неразделна част от това. За повече дискретност аксесоарите се транспортират зад кулисите

в количка за голф, покрити с черни чаршафи,

разкриват британските медии.

Друго много важно за Бионсе условие е температурата в гримьорната ѝ никога да не превишава 25,5 градуса по Целзий. Когато обикаля света, за да радва почитателите си, носителката на 32 награди “Грами” яде много зеленчуци и обожава печеното пиле. 

Бритни Спиърс държала в стаята  винаги да има 100 смокини и сливи.
СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Бритни Спиърс държала в стаята винаги да има 100 смокини и сливи. СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Но 41-годишната Бионсе съвсем не е единствената дива със странни желания, които трябва да бъдат изпълнени, преди да излезе на сцената.

Друга нейна прочута колежка – Дженифър Лопес, настоява гримьорната ѝ да бъде в бяло – бял диван, бели завеси, бяла маса, но също бели свещи и бели рози. Певицата държи изключително много на това свое изискване и веднъж дори концерт бил пред провал, когато то не било изпълнено. Лопес поискала стаята ѝ в бекстейджа да бъде изцяло предекорирана в бяло, за да излезе на сцената.

Втората по богатство след Риана жена в музикалния бизнес Тейлър Суифт (това вероятно ще се промени скоро, защото се очаква настоящото ѝ епично турне Eras да донесе приходи от 1,6 млрд. долара) в момента пълни огромни стадиони по света, но когато била на 19 г., по време на турне тя си поръчвала различни менюта и сандвичи от известно кафене, а автобусът ѝ бил пълен със сладолед. По този повод някои медии написаха, че изгряващата тогава певица се храни като дете. Сега концертите ѝ са толкова впечатляващи като визия и специални ефекти, че изданията по света изобщо не се сещат да разказват за изискванията ѝ зад кулисите, заети да описват ставащото на сцената, на която суперзвездата сменя по 10 зашеметяващи тоалета. 

Ед Шийрън държи да има бурканче мед от маниока по време на турне.
Ед Шийрън държи да има бурканче мед от маниока по време на турне.

Шер е известна с екстравагантните си сценични костюми, но по време на турнето си през 2000 г. тя поискала и цяла

отделна стая, където да побере многоцветните

си перуки

В списъка с изисквания на Лейди Гага през 2010 г. с червени букви е било подчертано, че “чайникът, органичният чай от джинджифил и лимонена трева и медът за гърлото са много важни”.

Певицата уточнявала, че се нуждае от асортимент от пресни плодове, но те трябва да имат ядлива кожа, ядливи семена или да са цитрусови. Тя също така изисквала всички барове да спрат да сервират 30 минути преди нейното изпълнение (това е част от опасения за сигурността, така че хората да не хвърлят напитките си по нея).

Напоследък кралицата на попа Мадона е сполетяна от серия неблагополучия. Само преди няколко седмици тя отложи началото на най-мащабното си световно турне, посветено на 40-годишната ѝ музикална кариера, след като попадна в болница с тежка бактериална инфекция. Заболяването бе толкова сериозно, че близките ѝ бяха започнали да се подготвят психически за най-лошото. Току-що навършилата 65 г. Лъвица (родена е на 16 август) се възстанови завидно бързо и не само не се отказа от намеренията си, но добави още дати към концертите, които пренасрочи.

Колкото до специалните ѝ изисквания, известни са тези за турнето ѝ през 2012 г. Тогава тя поискала поръчкови мебели за съблекалнята си, която трябвало да бъде украсена с бели и розови рози с дръжки, подрязани точно на 6 инча (около 15 см), 20 международни телефонни линии и готвач, който да ѝ приготвя вегански ястия. Подобно на Бионсе Мадона също държи много на хигиената и се притеснява от зарази, но не си носи тоалетна дъска, а държи всички дъски по пътя ѝ да бъдат заменени с чисто нови.

Турнетата може и да са вече зад гърба на Бритни Спиърс, но в най-славните си дни тя също е записала в аналите странни желания. Едно от тях е от изпълнението ѝ през 2012 г. в Лондон, когато, за да се слее напълно с британския дух, тя

поискала в гримьорната си портрет на принцеса Даяна,

трагично загиналата в катастрофа майка на принцовете Уилям и Хари. Бритни била огромен почитател на британската монархия, а лейди Ди била нейна вдъхновителка, разкриват приближени на попзвездата. Певицата обожавала също и кухнята на Острова и никога не брояла калориите, когато е там. Освен това тя държала в стаята ѝ винаги да има 100 смокини и сливи. 

Селена Гомес забранила временно на хора с името Джъстин да се навъртат в обкръжението ѝ и да работят в екипа ѝ. Всичко това било последица от тежката ѝ раздяла с Джъстин Бийбър през 2014 г. Години по-късно тя призна, че сърцето ѝ е било напълно разбито, но в крайна сметка осъзнала, че “това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало”. Освен обяснимата неприязън към името Джъстин единствените други изисквания на младата изпълнителка са да ѝ бъдат осигурени пилешки пай и кисели краставички.

Абсолютната рекордьорка обаче е Кейти Пери със списък от 45 страници какво трябва да ѝ бъде доставено, за да пее. Той съдържа и подробно описание на вътрешния дизайн на стаята за преобличане. Тя трябва да е боядисана в кремаво или бледорозово, с два стола във формата на яйце, модерна плексигласова маса и лампи във френски стил. Цветята също са указани съвсем конкретно – бели и лилави хортензии, розови и бели рози и божури. Категорична забрана – никакви карамфили.

Пери настоява също шофьорите, които я возят, никога да не опитват да завързват разговор с нея.

Дългия си списък с желания изпълнителката оправдава с това, че ѝ се полага малко удобство, когато в продължение на месеци живее на колела и в различни хотелски стаи.

Мъжете не остават по-назад, когато трябва да бъдат дзен на концертите си. Джо Джонас от “Джонас брадърс” иска да има около себе си на турне 12 кученца. Рапърът Дрейк пък настоява за

4 дузини ароматни пръчици, “всички с естествен мирис”,

както и три ароматни свещи. Към това се прибавя дълъг списък с питиета с различен градус – от бира до коняк и текила. 

Съпругът на Бионсе Джей Зи е категоричен, че хората от екипа му няма да получават безплатни билети, за да “се избегне неудобство”. Друго ултимативно настояване на суперзвездата е в стаята му зад кулисите всички чупливи предмети да бъдат премахнати, а всички електрически контакти и остри ръбове да бъдат покрити и обезопасени. Единственото, което Джей Зи си позволява да пие, докато работи, е пълномаслено органично мляко.

Ед Шийрън е много скромен в желанията си на турне. Той пие много диетични газирани напитки и държи на бурканче мед от маниока.

Покойният Принс имал едно основно искане: всички предмети в стаята за преобличане да бъдат в оригиналните си опаковки и да бъдат разопаковани от самия него. 

Колкото до музикалните банди, там също има немалко чудачества. “Ролинг Стоунс” настояват да имат отделна стая, където да разположат масата си за снукър.

В един по-ранен период от кариерата си момчетата от “Ред хот чили пепърс” настоявали за ароматни свещи, пресен джинджифил, пресен сок от папая и 24 еднолитрови бутилки негазирана ледникова вода. През този период те се нуждаели също от една малка, застлана с килим стая за медитация, чиито стени трябвало да бъдат боядисани в тъмен (не много) цвят, обаче в никакъв случай в синьо.

Легендарно за историята на музикалния бизнес остава искането на хардрокаджиите от “Ван Хален” за купа многоцветни дражета, от които да бъдат извадени всички с кафяв цвят. 

Едва ли нещо обаче може да се сравни с изброеното от траш метъл групата “Слейър” – 50 000 живи пчели, 100 снежно бели кози за клане, непромокаеми за кръв чадъри и табла за сандвичи, подредени във формата на пентаграм, месар, който да заколи козите, и торби за фризер, за да бъде замразено месото им. Няма свидетелства дали тези им желания са били изпълнени.