Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виктор Орбан Снимка Архив
Виктор Орбан Снимка Архив

Случайно срещам снощи в заведение приятел унгарец, който живее сега у нас.

Уж щяхме да слушаме хубава джаз музика, но като почна един разговор за … Орбан.

Общо взето, днес Унгария вече е само хартиена демокрация, а на практика стабилна автокрация с всички научни белези. В страната управлява един човек, а всички - от министри до парламент - са само кукли за неговата воля. Дори - което не знаех - и опозицията, която била изцяло купена и само имитирала опозиционност. Нещо като при кабинета ББ-3.

“Стигнахме дотук заради Меркел и интересите на германската автоиндустрия, която е изнесла голяма част от производствата си в Унгария и създадоха търпимост към модела Орбан ( и ББ, добавям) в ЕС”.

Почти всички медии са под директния контрол на Орбан чрез негови проксита и денонощно създават външни (почти всички чужденци) и вътрешни врагове за сплотяване на народа около неговата правда. И не само в Унгария.

Малцина знаят, че основните медии в С. Македония са собственост на хора от кръга на Орбан със задача да разпалват омраза към България и обслужват ВМРО-ДПМНЕ, след като техният бивш лидер и премиер е беглец от правосъдието именно при Орбан. Като знаете на кого се кланя нашият лидер на ВМРО и пРезидентът - виждате пасовете, които си разменят под кремълска свирка уж в защита на българщината/македонщината.

В Унгария действат специални закони за целия публичен сектор за непослушните. Примерно, вие сте недоволен учител, който нещо протестира. По закон спокойно могат да ви преместят от Будапеща в някое село и единственият начин да не спазите закона е като напуснете професията.

Орбан е официално само на заплата, но почти всички в роднинския и приятелския му кръг са милиардери. Или се появяват странни нови милиардери, довчера водопроводчици.

Унгария е официално пълен васал на Кремъл, като моят приятел смята, че Орбан отдавна е купен и държан с компромати. Стигна се дори дотам Унгария да чака Турция първо да одобри Швеция за НАТО и да държи вето до последно.

Моят приятел не знае дали нещо може да разклати култа към Орбан като божество. Вика: “дори ако Орбан публично гръмне човек, пропагандата ще измисли причина защо е трябвало да го направи и хората да го приемат. Стигнахме дотам, че унгарците, които винаги са мразели руснаците сега едва ли не ги смятат за приятелски народ. А Орбан започва своята политическа кариера през 90те именно със слогана: “руснаци, вървете си у дома! “ Даже американският посланик се изгаври с него като сложиха слоган пред посолството: “Руснаци, добре дошли обратно у дома”.

Апропо, американската администрация и друг знак е дала - в страната, която забранява еднополови бракове и всякакви дебати по темата посланикът на САЩ е гей, който представя официално своята половинка. А за всеобщ шок двамата водят прайда в Будапеща.

Всъщност, моят приятел е нещо като в изгнание у нас, макар че семейството му е тук. Защото са му откраднали бизнеса. Както и на много други хора. Казва: “идват при теб от службите и ти предлагат цена да си продадеш бизнеса. Ако не искаш, след няколко дни цената пада наполовина, както действа мафията. Ако пак откажеш - казват ти, че не ти гарантират живота. Същото стана и с мен. Вероятно станах интересен, защото фирмата ни имаше поделение в САЩ и беше идеална за пране на пари. След поредната заплаха лично за живота ми казах на лицето, което ме заплашваше, че съм го съобщил поименно на българската мафия, с която имам връзка покрай моите роднини в България. И поне се спасих, но бизнеса си не можах.”

А аз накрая почуствах огромно облекчение, че събитията от 2020 г. - от Росенец до “народните въстания” - на практика спряха орбанизацията на България.

Макар руските кукли у нас още да продължават да му се възхищават по нашите медии.

От Фейсбук.