Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Паметник на съветската армия Снимка: Facebook/Атлантиците / BGAtlantics
Паметник на съветската армия Снимка: Facebook/Атлантиците / BGAtlantics

Отказът да се премахне МОЧА по бюрократични съображения ще намали съществено и без това невисоката подкрепа за настоящето правителство. Има няколко важни символни акта, които биха били свидетелство за искрени реформистки намерения и за все пак наличен реформистки потенциал. Премахването на МОЧА е първия сред тях. Следват категоричната отмяна на концесията за Росенец (възстановяване контрола на българската държава) и сбогуването с Лукоил в недългосрочна перспектива, утвърждаването на 24 май или 6 септември за национален празник на България.

Тези значими в материален, но още повече в символичен план актове трябва да бъдат неопровержими свидетелства за отслабване - ако не за скъсване на унизителната колониална зависимост на България от Москва, която бе наложена със сталинистката окупация от 1944 г. и продължена във видоизменена форма след 1989 г. Посткомунистическата олигархична система, която нанесе толкова жестоки морални, стопански, политически и културни поражения на България през последните 30 години е пряко следствие и израз на колониалната зависимост на страната ни от Русия.

България няма нито европейска перспектива, нито перспектива за национална сигурност, нито перспектива за достойно и успешно национално развитие докато не скъса със зависимостите си от организираната престъпна държавна система на постсъветската олигархия и нейните неоимперски амбиции. Наглата агресия в Украйна събуди инстинктите за самосъхранение на Запада и днес България се намира под натиска на своите съюзнически задължения да се осъзнае и да прекрати унизителното си съществуване като сателит на постсъветската престъпна мафия в Москва.

Затова - стига се въртяхте като пумпали, стига се оправдавахте, стига сте играли "топката в корнера"!

Това управление - и неговото мнозинство се състоят от две основни политически направления. Първото - на старите олигархични главатари Бойко и Делян. За тях няма политическо оцеляване, още по-малко - реабилитация, ако не покажат ентусиазъм в разрушаване на олигархичния модел, който сами изградиха и сами експлоатираха. Скатаването е невъзможно - скатаването е Магнитски... Второто направление е на относително младите тарикати от "промяната" и "градската десница", които се опитват да влязат в новата епоха като елегантно "заобиколят" старата. Няма да стане господа - налага се първо да сритате старата епоха в топките, здраво, болезнено да я сритате.

Оттам - да пенсионирате властовите й йерархии и да се опитате да надстроите българското общество до нивата на съвременните държавни и обществени реалности на Европа и цивилизования свят. Ако не успеете - ще си ходите дори по-рано от Бойко и Делян. Защото те поне имат опит и хитрост, а вие - не.

Няма време за губене - мястото на МОЧА е в музея. А мястото на България е в цивилизована Европа - за което дадоха живота си най-светлите умове и души на българското национално Възраждане и национално строителство. Малко се засрамете и се хващайте на работа!

(Коментарът е от фейсбук)