Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Друмев
Георги Друмев

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков освободи борда на директорите на "Холдинг БДЖ" и назначи нови хора в него. 

Освободени са Атанас Атанасов, Владимир Дунчев, Валя Петрова. Предвижда се на лицата да бъдат изплатени обезщетения за неспазен срок на предизвестие, съгласно договорите им за управление на дружеството. 

Назначените са Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова. 

От своя страна на заседание на новия борд за негов председател е избрана Юлия Варадинова-Милкова, а за изпълнителен директор е назначен Георги Друмев. 

Друмев вече е заемал длъжността, назначен беше по време на министър Георги Тодоров през юли 2021 г. А досега беше шеф на БДЖ "Товарни превози". На негово място е назначен Християн Кръстев, който миналата година беше шеф на дружеството. 

Припомняме, че бившият депутат от ГЕРБ Валентин Николов, който е и бивш зам.-министър на енергетиката в първия кабинет на Борисов, бивш директор на Българския енергиен холдинг и бивш шеф на атомната централа, отново се връща в АЕЦ "Козлодуй".

Това става с решение на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй" от днес, с което се освобождава Георги Кирков и за директор на централата е избран Валентин Николов. Той и до момента е бил член на съвета на директорите, затова не е необходимо решение на БЕХ, но е имало решение на собственика за назначаването му за шеф.

Николов потвърди пред "24 часа" назначението си, но уточни, че се чакат да измине тридневният срок за да бъде вписан в Търговския регистър, който изтича във вторник. Така че очаква решението да е в сила от сряда.