Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин Снимка: Pixabay
Владимир Путин Снимка: Pixabay

ЕС не допуска депозити над 100 хиляди евро на руски граждани в страните от ЕС.

В Грузия огромна тълпа посреща с нецензурни слогани руски туристи от Сочи.

Дори Китай въвежда експортен контрол за стоки с двойно предназначение за Русия, която тя използва за военни цели.

Накратко, обезценяването на бранда “Русия”

или асоцииран с Русия се случва с невероятна скорост и неговата стойност може да падне дори под тази на Северна Корея, която поне не изнася практиките си по света.

На този фон, в България много хора експонират публично своя платен или шизофренен гамбит на прогнилото руско мракобесие. Преди войната беше директно в прослава на Путин и неговия режим; днес с призивите си към Украйна за мир и денонощно хулене на “колективния Запад”, представян от някакви руски “консервативни” позиции като един цялостен “либерализъм”.

По какво ще ги разпознаете?

Няма участник в политиката и медиите, от които да се изхранва и да работи като “полезен идиот” в полза на Путиновия режим.

Няма техен гласоподавател, зрител или слушател, който да заработва. Защото първите заработват, като изработват вторите.

Но какво да кажем за някои много интелигентни хора, които косвено също подкрепят прогнила путинландия?

Мисля си за отново за сбърканите ценности.

Ако си роден или израсъл в семейство на “активни борци”, чедо на участници в някаква съпротива срещу лошия Запад, чедо на “съветски хора” с болшевишкото разбиране за света, който трябва да бъде изменен по Маркс, за да накаже неправдите на богатите, най-вече сътворени от американците - ти попиваш тази ”неправда” като ортодоксална, канонична правда за света.

И след това всичко, което трупаш като знания и опит - топ образование в западен университет, обучения, работа в западни компании, дори лектор на западни концепции - ти го пречупваш през своя мироглед и го натоварваш с натрапената ти в детството визия за света.

Така се ражда патрЕотизмът - борба за опазване на България от западното влияние и - волно или неволно - изцяло в полза на източното влияние у нас. Така и се ражда идеята за възможен някакъв неутралитет - всъщност, опазване от евроатлантизма и покана към Русия да ни включи пак в руския мир.

Сигурно така се появява след Путин и някой като Дугин, Волгин или друг мискинИН на тяхната ФБ страница един ден.