Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Много идеи се обсъждат, утре ще бъдат направени доста интересни анонси и вярвам, че това ще внесе доста позитивизъм. Това коментира в "Говори сега" депутатът Ивайло Мирчев по повод предложенията за конституционни промени, които ПП-ДБ ще обявят утре.

"Относно служебните правителства, цялата власт отива в един човек и когато президентът реши да сменя шеф на специалните служби, си го назначава сам".

Според Мирчев няма да има промяна в цените на горивата след отнемането на концесията на "Лукойл" на пристанището "Росенец",

Целта беше държавата да си върне контрола, тъй като иа регламент на ЕС в тази насока, който служебното правителство на президента Радев не спази.

Все още няма решение за назначаване на особен представител на държавата в "Лукойл", защото по закон то трябва да се вземе от министъра на енергетиката. Ивайло Мирчев посочи, че по-важен е представителят, който държи златната акция на държавата там, но, по думите му, нашият от години "обслужва по-скоро руски интереси".

"Връщането на контрола върху Росенец беше стратегически важно и няма да има никакъв проблем за функционирането на "Лукойл". Никой няма да спира работата на една частна компания, никой не иска да спъва работата на рафинерията.

Защо контролът на пристанището е намалял по време на служебното правителство трябва да отговори президентът Радев. На този етап не е обмисляно прекратяване на дерогацията за внос на руски петрол

Мирчев призова Външно министерство да привика руския посланик за обяснения заради изказване на заместник-председателя на руската Дума Пьотр Толстой, че българското Черноморие било руско и че след Украйна, България и Румъния били "следващите".

Според депутата президентът Румен Радев е саботирал идването на по-голяма бойна група на НАТО у нас.

По повод предоставянето на БТР-и на Украйна Мирчев коментира, че БСП се опитали да внушат, че така ще се омаломощи армията.

"Нищо подобно, става дума техника от времето на Възродителния процес, купувана за да се справя с евентуални безредици. Това са машини на жандармерията, не на армията.

Водят се разговори с Украйна да продадем цялото оборудване за "Белене", ако се постигне договореност за цена, която по-висока от тази, на която България е купила частите. Срокът е 6 септември.

"По отношение на Козлодуй, работим активно по седми блок, там няма да има руска технология", каза Ивайло Мирчев.

Във фейсбук Ивайло Мирчев повдигна въпроса за зам.-председателят на руската Дума, който твърди, че българското черноморие било всъщност руско.