Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радев приватизира Роженския фестивал.
Радев приватизира Роженския фестивал.

Фестивалът на народното творчество в Рожен е уникално културно събитие. Не само заради автентичността си, надпяванията и показването на най-добрите фолклорни ансамбли и певци. Но и заради неговата политическа символика - фестивалът води началото си от 1898 г., когато през поляната е минавала границата между новоосвободена България и Отоманската Империя.

Това място е символ на свободата, на народното изкуство.

И когато, чрез измамни схеми, тарикатлъци и с помощта на правилните хора, някой си решава да "закупи" този терен - той приватизира традицията, историята, фолклора ни.

Той приватизира Роженския фестивал.

И за да прикрие тази афера, той маскира далаверата с "псевдопатриотичен" акт. Издигане на най-високия пилон, на който гордо се вее трибагреник.

Продавайки всеки см от незаконно придобитата, открадната земя, отдавайки под наем "патриотизъм". Като на сергия за менте часовници.

Още по-добре, ако в заверата са включени пРезидент, негови съветници, ДС глашатаи на мафията.

Така всеки, който надигне глас срещу поредното пладнешко ограбване на родината, е обвиняван в "нихилизъм". Всеки, който възроптае срещу унищожаването на природата на тази красива местност, е "безродник".

Всеки, който пише срещу вонята на кебапчета (за 8 лв!), е майцепродавник.

Сега разбрахте ли за какво беше еректиран този пилон?

За да ознаменува придобиването на местността "Рожен", фестивала, фолклора, историята ни от корпорация "МВР Бизнес Център"

Ето така корупцията хвана песента "Златен Рожен", смля я на кайма, и ви я продаде като кебапче, за 8 лв., с гарнитура - чалга политиката на пРезидента.