Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов Кадър: БНТ
Тошко Йорданов Кадър: БНТ

"Спекулирането на БСП и "Възраждане" с това, че влизаме във война са отвратителни. Дори да приемем идеалния вариант, че България не продава нито един патрон, не дава нищо, ако се получи конфликт НАТО-Русия, ние сме във война веднага".

Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в кулоарите на парламента.

По-рано днес стана ясно, че президентът Зеленски е предал списък с нужните боеприпаси на украинската армия по време на визитата си у нас вчера. На въпрос дали знае какво има в Списъка Йорданов посочи, че няма представа и добави, че в тази държава никой не знае какво се случва. 

"Министър Тагарев ще си носи последствията - имаме 40 модернизирани танкове от израелски експерти, имаме и модернизирани бронетранспортьори. Имаме две системи C-300, едната пази София, а другата - Козлодуй. Тагарев да си избере кое да пази, ако дадем едната", заяви Йорданов.

Русия е агресор в тази война и това е наше морално задължение да подпомагаме нападната страна. Но, разбира се, не трябва да оголваме армията си, трябва да има разум.

"Президентът Радев се опитва да е максимално дистанциран. Зеленски беше много прав пред президента, като попита какво ще направите, ако вас ви нападнат. Ние ще търсим помощ по същия начин", смята Йорданов.