Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десетилетия наред човечеството се опитва да разгадае НЛО.
СНИМКА: ГЕТИ ИМИДЖИС
Десетилетия наред човечеството се опитва да разгадае НЛО. СНИМКА: ГЕТИ ИМИДЖИС

Бивш разузнавач твърди, че САЩ разполагат с частично или изцяло възстановени чуждоземни кораби, както и че са намирали останки от пилоти от друга планета

Официално информацията бе отречена, но според Дейвид Груш едната ръка на правителството не знае какво прави другата

Един на пет учени от 144 университета в САЩ твърди, че е виждал НЛО

Пентагонът разполага не само с частично или изцяло възстановени кораби на извънземни, но и с останки на пилоти от нечовешки произход. Всички данни са с най-висока степен на секретност. Сензацията дойде от бившия шеф в разузнаването на САЩ Дейвид Чарлз Груш. Той е ръководил аналитичния отдел за аномални явления в американската Геокосмическа разузнавателна агенция към Департамента по отбрана.

Разкритията му предизвикаха шумен отзвук, тъй като темата има ли други живи същества във Вселената вълнува човечеството от десетилетия. Немалко хора и институции са се опитвали да разгадаят истината. Пентагонът отрече казаното с обяснението, че няма достоверна информация за подобни твърдения.

Според разузнавача, който има 14-годишен стаж в американските спецслужби, властите крият от Конгреса данни за НЛО, въпреки че разполагат с веществен материал по темата. Разкритията си той направи пред изданието за наука и технологии „Дебрийф“, докато почти по същото време в Пентагона се проведе среща по въпроса, където стана ясно, че в момента се разработват нови сензори за откриване на неидентифицирани обекти, но подробностите остават тайна. А проучване, публикувано в изданието Humanities and Social Sciences Communications, показа, че един от всеки пет учени от 144 университета в САЩ е виждал НЛО.

Груш продължи тезата, която разви пред „Дебрийф“, и пред телевизията. „Естествено, когато реставрирате нещо, което или се е приземило, или е катастрофирало, понякога срещате мъртви пилоти. Това е истината, колкото и невероятно да звучи“, добавя той в интервю за американския канал „Нюз Нейшън“. Телевизията го е потърсила, след като е излязла статията на журналистите от „Дебрийф“ Лесли Кийн и Ралф Блументал. Те придобиха известност, когато през 2017 г. заедно с Хелън Купър разкриха в „Ню Йорк Таймс“, че Пентагонът има тайна програма за изследване на извънземни.

Така тримата допринесоха за преосмислянето на НЛО и преодоляването на стереотипите, стигмата и сензацията, твърди сайтът „Конвърсейшън“. Това става и повратна точка по темата, а известният термин НЛО (неидентифицирани летящи обекти) вече се заменя с НЕЯ - необясними аномални явления, тъй като не става дума само за витаещи във въздуха кораби.

Именно от публикацията преди 6 години стана ясно, че бившият шеф на мнозинството от Демократическата партия в Сената Хари Рейд е получил 22 милиона долара за финансиране на програмата за разследване на НЛО. Пентагонът пък призна, че е платил също голяма сума по тайна програма за проучване на сигналите, функционирала до 2012 г. От онзи момент нататък военни пилоти често докладват, че засичат неидентифицирани обекти в небето, а Пентагонът се зае сериозно с въпроса.

Сенатът създаде специална комисия за координация с Пентагона, за да информира обществото за разследването за НЛО, след като получи данните от разузнавателните агенции. На практика това означава, че програмата продължава да съществува, макар и под друга форма. Членовете на тази комисия са получили сигналите, макар че на този етап местоположението, имената на панелите и други специфични данни остават класифицирана информация. Те казват, че са се запознали с материалите и ще трябва да ги проучат обстойно точно както се проучват и странните балони в небето, които бяха забелязани над САЩ през февруари.

Според Дейвид Груш останките не са от прозаични кораби, а от екзотични - създадени от нечовешки интелект, независимо дали от извънземен или неизвестен произход. Това личало по морфологията на превозното средство и материалите, притежаващи уникални атомни подредби и радиологични сигнатури. Описва ги като съставени от „атоми от изключително странен, тежък метал“, който е в редове на периодичната таблица, които човекът не разбира.

36-годишният разузнавач не е виждал лично останките, а само снимки и „някои интересни доклади“. Той не може да каже къде се съхраняват разбитите кораби и каква е структурата на нечовешките пилоти. Категоричен е обаче, че информацията му е автентична. Те според него или са кацнали, или са се разбили. Още по-смели са предположенията му, че може да са дошли от друго измерение, описано в квантовата механика.

Странното е обаче какво се е случило с тези, които не са аварирали. Отговор на този въпрос няма. А също неясно е защо корабите се разбиват, след като извънземният разум е създал високотехнологични летящи обекти, способни да дойдат до Земята, коментира сп. „Форбс“, за което думите на Груш са научна фантастика.

Той не е първият служител на секретните звена, който говори за НЛО. Физикът Боб Лазар, който е работил в структурата S4 на юг от известната „Зона 51“ на Пентагона, даже е написал книга и по негови разкази е направен и филм. В тях и в интервютата си разказва, че през 1982 г. е участвал във възстановяване на неидентифициран кораб. Конструкцията му била хомогенна, като произведена от 3D принтер, без сглобки. Височината на местата за пилоти показвала, че те са под 1 метър. Лазар обаче бе обявен за „конспиралист“.

За Дейвид Груш това не е изненада, защото според него години наред е имало необявена Студена война кой ще идентифицира и прибере останките. Затова е цялата секретност. В интервю пред тв канала „Нюз Нейшън“ бившият разузнавач казва, че през 2021 г. е предал класифицирана информация по темата на американския главен инспектор по отбраната. По обясними причини не може да покаже доказателството за находките пред медиите. Но излиза с още по-смели предположения - чуждата цивилизация може да не е дошла с приятелски намерения и че е имало опити да се свалят самолети. На въпрос дали извънземните са убили човешки същества, Груш отказва да отговори, за да не разкрие класифицирана информация.

Какво още казва той и какво официално съобщава Пентагонът, четете в хартиения брой 6/2023 на сп. "Космос".