Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не е ясно кога точно е станала имплозията, добавят от бреговата охрана

Бреговата охрана на САЩ съобщи, че са намерили доказателства за имплозията на изчезналата подводница и са уведомили семействата и техните близки. Фирмата "Оушънгейт", която оперира подводницата "Титан" съобщи, че пътниците са мъртви и изказа съболезнования.

Подводницата "Титан"
СНИМКА: Ройтерс
Подводницата "Титан" СНИМКА: Ройтерс

Ето го цялото изявление на фирмата:

"Смятаме, че нашият главен изпълнителен директор Стоктън Ръш, Шахзада Дауд и синът му Сюлеман Дауд, Хамиш Хардинг и Пол-Анри Наржоле за съжаление са загинали.

Тези мъже бяха истински изследователи, които споделяха отличителен приключенски дух и дълбока страст към изследването и опазването на световния океан. Сърцата ни са с тези пет души и с всеки член на техните семейства в този трагичен момент. Скърбим за загубата на живота и радостта, която те донесоха на всички, които познаваха.

Това е изключително тъжен момент за нашите отдадени служители, които са изтощени и дълбоко скърбят за тази загуба. Цялото семейство на OceanGate е дълбоко благодарно на безбройните мъже и жени от множество организации на международната общност, които експедираха широкообхватни ресурси и работиха толкова усърдно по тази мисия.

Оценяваме техния ангажимент за намирането на тези петима изследователи и техните дни и нощи на неуморна работа в подкрепа на нашия екипаж и техните семейства.

Това е много тъжен момент за цялата общност на изследователите и за всеки член на семейството на загиналите в морето.

С уважение молим да бъде зачитано личното пространство на тези семейства в този най-болезнен момент."

"Изказваме своите дълбоки съболезнования на семействата. Това е невероятно сложен случай и работим, за да установим детайлите", заявиха от бреговата охрана на САЩ по време на пресконференция. 

"Намерихме 5 големи отломки, които считаме, че са от "Титан". Намерихме предната част на камерата. След това открихме другата част на плавателния съд. Открихме и опашния конус на подводницата на около 1600 фута (487 метра) от носа на потъналия кораб "Титаник". В този район няма останки от кораба. Претърсването продължава."    

От бреговата охрана съобщават, че все още работят по уточняване на подробностите за съответния период от време.

"Това е невероятно сложна среда на морското дъно, на 2 мили (3,22 километра) под повърхността. Твърде рано е да се каже какъв е бил моментът на имплозията", казва контраадмирал Джон Маугър.

 Той заяви, че американската служба за охрана на кораба е имала сонарни буйове във водата в продължение на 72 часа. Откакто са били на мястото си, те не са засекли "никакви катастрофални събития".

"Има много въпроси за това как, защо и кога се е случило това. Това са въпроси, които ще събираме сега, докато правителствата се срещат и обсъждат разследването."

Говорител на бреговата охрана на САЩ заяви, че не са планирани бъдещи пресконференции след обявяването на днешната трагична новина.