Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подводницата "Титан"
Снимка: Ройтерс
Подводницата "Титан" Снимка: Ройтерс

Заради пукнатина батискафът е бил буквално смачкан от налягането и всичките петима от екипажа са загинали веднага

Според експертите, участващи в издирването, на океанското дъно са открити рамката за кацане и задният капак на изчезналата подводница "Титан", което сочи, че плавателният съд е претърпял "катастрофална имплозия", която моментално е отнела живота на всичките петима души на борда.

Бреговата охрана на САЩ съобщи, че са открили поле от отломки. Все още не е потвърдено какво точно, но Ричард Гариот, президент на Клуба на изследователите, казва пред DailyMail, че според разбирането на екипите, участващи в издирването, сред предметите са ключови компоненти на подводницата.

Това би означавало, че подводницата е получила пукнатина и се е смачкала под подводното налягане, което е довело до незабавното загиване на всичките петима мъже на борда.

"Това е неконвенционална подводница, задният капак е острият й край, а рамката за приземяване е малката рамка, върху която изглежда седи. Това означава, че корпусът все още не е намерен, но са открити две много важни части от цялата система, а това не би могло да бъде намерено, ако не се фрагментира. Това наистина показва какъв е най-лошият сценарий, който е катастрофална повреда, имплозия."

"Единственото положително е, че това би станало незабавно, буквално за милисекунди, и хората няма да имат представа какво се случва", каза Дейвид Мирънс, приятел на двама от мъжете на борда, по време на участие в Sky News във Великобритания тази вечер.

Той добави: "Най-големите ми страхове се сбъднаха."

За 15:00 ч. по Гринуич (22:00 ч. българско време) е насрочена пресконференция, на която бреговата охрана заяви, че ще обсъди "заключенията". Издирването, което американските официални лица категорично определиха като спасителна акция, а не като мисия за издирване, се развива катастрофално.