Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Депутатът от ИТН поиска КПКОНПИ да провери как Асен Василев има на декларация само 70 000 лева, а твърди, че прави милионен бизнес в Китай с билети

Нов спор за Бойко Рашков се разрази между депутатите от "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" в парламента. Това стана по време на дебатите на първо четене за разделяне на КПКОНПИ на две.

Първи Бойко Рашков бе намесен от Станислав Балабанов от ИТН, който припомни, че човекът на "Промяната" е бил стяган за шеф на комисията, а Тошко Йорданов обвини ПП и ГЕРБ, че искат да я превърнат в бухалка.

Мирослав Иванов от ПП опроверга Балабанов, като заяви, че Рашков не е бил член на Изпълнителния съвет на партията, както той обяви, както и че комисията не може да бъде бухалка, ако членовете ѝ се избират от парламента.

"Беше министър на вътрешните работи и да припомним, че това е министърът на вътрешните работи, който незаконно арестува Бойко Борисов по свидетелски показания на вашия съпредседател Кирил Петков, взети от Гугъл, защото това ви е нивото. Въпреки това сега всички тук сте в коалиция с този, когото арестувахте за спорта", каза Йорданов. Той обясни, че по време на коалиционните съвети на четворната коалиция е имало разговори за бухалки и състав на комисията.

"Вашата представа за власт е да имате бухалка", обвини ги той.

"Продължаваме промяната" разбират промените в тази комисия като бухалка, която да могат да използват срещу политически противници. Самият факт, че предлагаха начело на КПКОНПИ Бойко Рашков, който действаше като политическа бухалка от МВР. Да не задаваме и въпроса за Бойко Рашков, че е чанчил Евгени Михайлов навремето за записа "Най-добре танковете да дойдат". Или тази нова комисия защо не провери имоти, включително и настоящият министър на финансите как има на декларация само 70 000 лева, а твърди, че прави милионен бизнес в Китай с билети", каза още Йорданов.