Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев
Никола Минчев

„Същото мнозинство, което избра Иван Гешев преди 3 години и половина, което го защитаваше доста сериозно в предходните 2 процедури, които бяха за неговото освобождаване, внесени от Янаки Стоилов и Надежда Йорданова като министри на правосъдието, това са хората, които стояха зад "отстрелването" на Гешев”. Това заяви пред Нова тв депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Той се съгласи с мнението на колегата си Атанас Атанасов, който заяви, че ГЕРБ и ДПС стоят зад голяма част то състава на ВСС, избрал Борислав Сарафов като изпълняващ функциите на главен прокурор, след отстраняването на бившия обвинител номер 1 Иван Гешев. Според Минчев изборът на Сарафов не влияе добре на бъдещите промени, които кабинетът предвижда.

Реформата в Конституцията, която търсим, цели да промени изцяло фигурата на главния прокурор”, категоричен е народният представител. По думите му който и да заеме поста, трябва да бъде с ограничена власт. На въпроса „Какво ще се случи с поисканите депутатски имунитети?”, Минчев отговори, че „няма как криеш някого, създавайте тази временна комисия, която ще бъде изцяло публична и ще осветли казусите много повече, отколкото те биха се осветлили само от развитието им в рамките на наказателното производство”. Той подчерта, че създаването на такава комисия в Народното събрание, е дългогодишна практика.

Депутатът отрече мълвата, че от ПП-ДБ готвят кандидатурата на Кирил Петков за кмет на София. Бившият председател на парламента допълни, че съвсем скоро коалицията ще обяви името на своя кандидат. Минчев заяви, че се надява в максимален брой населени места кандидатурата им да е обща с "Демократична България".