Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Любомир Спасов, бивш директор на болница "Лозенец" СНИМКА: Радостин Найденов
Проф. Любомир Спасов, бивш директор на болница "Лозенец" СНИМКА: Радостин Найденов

Искат да ме набедят и наклеветят, защото съм кандидат за декан, казва бившият директор. Защо точно сега след като от 2 години не съм в болницата

 

Защо правят този скандал точно сега, аз от 2 години не съм в болницата? На 23 юни предстои избор за декан на Факултета по медицина на Софийския университет, където аз съм кандидат, затова нормалната реакция е да ме оклеветят и набедят. Когато има конкурс, трябва да има феърплей. Това каза за "24 часа" бившият шеф на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов по повод репортаж на Нова телевизия, в който се съобщава за скандал в бившата правителствена болница.

Кадри разкриват жилище фантом, което се намира на територията на здравното заведение. Обзаведено е скъпо и до момента е било под ключ. Сегашното ръководство обяви, че не е ясно кога и от кого е построено и обзаведено луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало. Според тях жилището няма документи. Апартаментът се намира на последния етаж на болницата, разположен е в коридор между операционните и отделението по ортопедия. По думите на настоящото ръководство става дума за около 500 квадрата. Оттам твърдят, че за помещението няма открита документация в болничния архив.

Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието, каза още проф. Спасов. Помещението е правено през 2008 г. и не с бюджета на болницата или на факултета.

Повтарям това е опит за оклеветяване и набеждаване, категоричен е проф. Спасов, който обясни, че изобщо няма повод да се притеснява. Това беше празно, неизползваемо пространство, което трябваше да се затвори, преди оттам минаваха операционните колички и маси, обясни още проф. Спасов. Хората, които сега хвърлят обвинения , нямат представа какво означава да оперираш и животът на други да зависи от теб и състоянието ти - физическо и психическо, което трябва да бъде перфектно, за да не се застрашава животът на болния, коментира още проф. Любомир Спасов.

Апартаментът в болница „Лозенец” КАДЪР: NOVA
Апартаментът в болница „Лозенец” КАДЪР: NOVA
Тайнственият апартамент в болница „Лозенец” КАДЪР: NOVA
Тайнственият апартамент в болница „Лозенец” КАДЪР: NOVA