Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Толкова глупости се изговориха за внезапната поява и смърт на Ангел Христов от Братя Галеви и толкова много въпроси се изтъкват като необяснени, загадъчни и мистериозни. А всъщност всичко е толкова просто и ясно - 11 години, след като двамата получиха присъди и избягаха от страната - те продължават да владеят Дупница, Ресилово и района, а полицията и държавата продължават да са на края на опашката във всичко - включително и в реда за получаване на информация.

Единственото наистина шокиращо необяснимо в тази история, е как Ангел Христов е допуснал оригиналната му лична карта да изтече през 2018 г. и след това, макар и обявен за издирване, не си е извадил нова (оригинална). Не мисля, че има нормален човек в тази държава, който да се усъмни, че това е възможно в района на Дупница. А и не само там..

Нека припомним фактите - Ангел Христов заедно с Пламен Галев успяха да избягат преди 11 години, за да не влязат в затвора. И полицията не ги спря. След това 11 години държавата не знаеше къде се намират те. И полицията не ги разкри, върна и вкара в затвора. Ангел Христов се прибра тайно в имението си в Ресилово и полицията не разбра за това. Той може и наистина да си е дошъл преди броени дни от Дубай тежко болен, за да умре тук. А може и да е тук от 5 години. А може и да е тук и от цели 10 години.

Така или иначе, полицията не знаеше нищо по въпроса. А Дупница продължава да работи за Галеви. Веднага се намери лекар, който констатира смъртта му. Какво значение има дали го направил в болницата, или у Галеви. Намери се и служителка да издаде смъртен акт.

Даже жената върна роднините да поправят грешки в имената - да са редовни нещата, както казват бандитите. Цялото чудо не е как всичко това се случи - то си е напълно закономерно за Дупница и Галеви. Цяло чудо е, че полицията разбра и не погребаха Ангел Христов още същата нощ. Местният поп и той беше подготвил всичко - той си каза, че е в постоянна връзка с тях в тези 11 години, докато ги издирваха. Ако попът беше полицай, а местният полицай поп, може би ситуацията щеше да е различна…

От фейсбук