Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гълъб Донев КАДЪР: bTV
Гълъб Донев КАДЪР: bTV

Заявката за чистка в държавната администрация и службите не е работещо решение, държавните служители са тези, които правят държавата да работи тогава, когато политическата система е в невъзможност да се справи със задачите, които стоят пред нея. Тази заявка не я препоръчвам на нито един следващ премиер, заяви служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти в парламента преди гласуването на кабинета "Денков-Габриел".

“Предаването на управлението ще бъде спокойно. Надявам се да има приемственост за всичко онова, което сме постигнали за тези 10 месеца", посочи той.

"Най-важно за България е да има работещо редовно правителство с парламентарна подкрепа зад гърба си. Приоритетите те сами ще си ги определят, но акцентите трябва да бъдат тези, които поставят българските граждани", каза още той. 

"С огромно удоволствие и гордост ще си тръгна от този пост", каза още Донев. 

“Направихме така, че България да стане сигурен център на стабилност за газовите доставки не само за България, а и за части от Европа”, каза Донев.

По думите му и туризмът е във възход. По плана за възстановяване и по европейските програми няма забавяне, категоричен беше той. Над 80% от проектите по ПВУ са в процес на стартиране, някои са стартирали, каза още Донев.

Посланието ми към новия кабинет е да бъдат разумни, да вземат решения, които са важни за България, да работят в интерес на България и да защитават интереса ни пред света, каза премиерът.