Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Гечев КАДЪР: bTV
Явор Гечев КАДЪР: bTV

„По-проевропейско правителство от служебния кабинет не е имало“, заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев.

„Беше размразено атомното горива за АЕЦ „Козлодуй“. Беше направена пълна диверсификация по отношение на газа. Няма и литър газ, който да влиза по друг начин. Ако някой може да нарече политиката на Пошла по отношение на зърното руска, да нарече и мен човек на Русия, но това са глупости“, добави той.

 „Ние пазим националните интереси на България. Трябва да отстояваме собствените си интереси на базата на правилата на ЕС“, категоричен бе Гечев.

По думите му служебното правителство успели да овладеят цените на дървата и отворили нови три трасета на ГКПП Капитан Андреево.

„Системата е още крехка, ако следващия министър поиска помощ, той ще я получи“, заяви Гечев.

Той заяви, че познава своя наследник Кирил Вътев. Познавам го, човек от сектора, познава сектора, чудесен бизнесмен е. Надявам се да подбере добър екип. Пожелавам му успех и мъдрост“, каза Гечев.

По думите му имало много кризи в земеделския сектор. Той оспори, че има проблем при говедарите - че липсвала ваксина и не можели да изнасят стока. Според него ваксините били налични и процедурите били в час.

„Най-големият проблем са цените на млякото. Бил съм прав, че трябва да се вземат мерки за сухото мляко“, посочи той.

Проблеми има много. Те не свършват и не почват с един министър. Не са леки времената, които идват“, предупреди служебният министър на земеделието.

По думите му с 30% се е сринала цената от нова година до сега на млякото.

„Ролята на земеделския министър е да пази интересите на българските земеделски производители. В момента се наблюдава масиран внос на сухо мляко, нещо което е тежък проблем. Трябва да има сериозен контрол. Ние спряхме не малка част от него. Овладяхме цените, за първи път ще бъде под 10% годишната инфлация, което сериозно постижение“, заяви Гечев пред bTV.