Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Галев и Ангел Христов (вляво)- Братя Галеви.
Пламен Галев и Ангел Христов (вляво)- Братя Галеви.

"Г-н Лефтеров /директор б.а./ каза, че смъртта на г-н Христов не е настъпила тук", това бе лаконичното обяснение на медицинска сестра от частната болница "Св. Иван Рилски 2003" в Дупница по повод информацията, че Ангел Христов е починал при тях. 

Сутринта служителката от ЕСГРАОН в община Дупница Галина Палчева, издала смъртния акт, съобщи, че съобщението за смъртта на Христов, което са й представили, било издадено от тази болница. В него пишело, че смъртта е настъпила в болничното заведение на 3 юни в 8 ч. сутринта. В документа обаче било объркано името и било написано, че починалият е Ангел Христов Ангелов, вместо фамилия Христов. Тя върнала документа на болницата за поправка на грешката. Няколко часа по-късно отново й го донесли с нанесената поправка на фамилията.

С това мистерията около смъртта на Христов се заплита още повече.

Той, заедно с Пламен Галев се издирват от 11 г. от Интерпол. Неочаквано в събота вечерта се разбра, че Христов неясно как се е озовал в България и е починал от инфаркт.

Според архиерейския наместник на Дупнишката духовна околия отец Георги Паликарски, който е близък на семейството на Христов, Ангел е починал около 22 ч. вечерта в петък. "Развълнувал се е от срещата със семейството си и буквално е издъхнал в ръцете на жена си от вълнение", каза отец Георги. Първата информация бе, че Христов е починал в имението в с. Ресилово, но пък кметът Мариана Дицина е категорична, че не е издавала смъртен акт и с нея никой от роднините не се е свързвал.

После стана ясно, че смъртният акт е издаден от община Дупница, въз основа на съобщение за смърт от частната болница в града и лична карта на Христов, която била изтекла. От болницата отричат Ангел да е починал при тях.

От петък до събота вечерта никой не е сигнализирал в полицията, че въобще издирваният е в страната и че вече е починал, с което мистерията около скандалния случай се заплита още повече.