Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиян Христов КАДЪР: bTV
Кристиян Христов КАДЪР: bTV

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на Кристиян Христов за незаконно използване на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. В хода на разследването е установено, че Кристиян Христов е записвал срещи на обвиняемият Петьо Петров с различни български граждани и магистрати.

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият Кристиян Христов без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация – престъпление по чл. 339а, ал.1 от НК.

На Кристиян Христов е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България. 

Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият Петьо Петров е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на Петьо Петров. Разследването по случая продължава.

Свързаният с аферата „Осемте джуджета“ Кристиян Христов беше задържан на 31 май, малко преди да даде пресконференция в БТА. Бе се заканил да разкрие подробности по аферата. Още тогава вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че той е арестуван по нареждане на Софийската районна прокуратура. След няколкочасов разпит мъжът, който е формалният собственик на асансьорните заводи "Изамет", е бил пуснат.