Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Лавров
СНИМКА: twitter/@mfa_russia
Сергей Лавров СНИМКА: twitter/@mfa_russia

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът възнамерява да скара Москва и Минск. Целта, според него, е да се предотврати укрепването на съюзната държава.

Това се посочва в приветствието на Сергей Лавров към участниците в пленарната сесия на руско-беларуския форум на историците. Текстът беше прочетен в събота от Надежда Баринова, директор на историко-документалния отдел на руското външно министерство, пише ТАСС и бТВ.

„Колективният Запад не се отказва от опитите за цинично фалшифициране на историята, учебниците се пренаписват, фактите се изопачават и изопачават, а паметниците се разрушават. Целта е очевидна - да се сее междуетническа и междурелигиозна омраза, да се разпалва езиков шовинизъм, да се настройват един срещу друг нашите братски народи с надеждата да се попречи на по-нататъшното укрепване на Съюзната държава“, се казва в текста.

Министърът допълва, че само „чрез пресъздаване на обективна картина на миналото“ би било възможно да се противодейства на подобни стремежи.

„В бъдеще би могло да се помисли за съвместно изготвяне на монография за историята на Съюзната държава“, казва още Лавров.