Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андрей Гюров СНИМКА: Николай Литов
Андрей Гюров СНИМКА: Николай Литов

Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера, или ще поеме отговорно поведение спрямо българските граждани. Това заяви пред Нова тв депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

„Очакваме след връщането на мандата подновяване на разговорите.  Искаме да чуем техните аргументи и съображения”, допълни той. По думите на народния представител ситуацията се е променила драматично, но и двете страни трябва да намерят решение. Гюров допълни, че топката е в ръцете на ГЕРБ и от ПП-ДБ очакват обаждане, за да бъдат подновени преговорите за редовно правителство. „Ние сме готови на всичко необходимо и сме показали, че имаме достатъчно политическа смелост да взимаме правилните решения за страната”, категоричен беше депутатът от редиците на „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

Той коментира и президента Румен Радев, който връчи втория мандат на ПП-ДБ с препоръката “да преосмислят изцяло целесъобразността от оползотворяването му”, защото вече “е дискредитиран”.

„Г-н Радев изгуби своя образ на обединител и лидер на нацията. Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство в страната”, заяви Гюров. 

Депутатът изрази съмнение в законосъобразността на думите на държавния глава, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. „Президентът показа на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната, която изведнъж му отесня”, допълни Андрей Гюров.

Заради записа от заседанието на ПП, пуснат от Радостин Василев, ГЕРБ обяви замразяване на преговорите за кабинет “Денков - Габриел”. Това е и причината президентът Радев да сметне втория мандат за компрометиран. Започна и проверка на ДАНС “заради евентуални престъпления против републиката” по сигнал от “Възраждане” и ВМРО, в който се твърди, че са извършени престъпления по членове 103 и 105 от Наказателния кодекс, като вторият член е за шпионаж.