Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАДОСТИН ВАСИЛЕВ
РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Страхувам се за живота си. Това каза Радостин Василев по БНТ. 

 Аз направих записа в моя хол на таблета на сина ми. Започнах да записвам срещата, когато тръгна в онлайн от самото начало. Слушах заседанието около час, след това го оставих да се записва. 

Депутатът Радостин Василев разпространи преди дни записи от провело се онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има.

"Никой не е казал, че записът е таен, за да ми разрешава някой да го запиша. Имайте предвид, че можеше този запис да изтече и тайно, нали така? Но аз застанах с лицето си, за да го покажа и да кажа, че яз съм го направил и че аз не мога да подкрепям такава уйдурма, каквато се случва в момента и такъм тип разговори, които са срамни и пошли", заяви Радостин Василев.

"Не мога да подкрепям такъв тип разговори. Някои от адвокати в моето гражданско движение казаха, че има и състав на престъпление в този запис.  Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО."

"Как може чужди посолства да одобряват шефа на националната сигурност?", запита Василев.

Миналата година, когато разкрих истината за ИТН, също имаше подобна мътилка. 

Подкрепих ПП заради антикорупционната политика, която водеше в началото и противовеса на ГЕРБ. Тези две причини вече ги няма.

Денков ми сподели, че няма да водим антикорупционна политика, но никога не съм водил "остър" разговор с него.

"Имах разговор с Николай Денков, в който той ми посочи негов министър на спорта. Фигурата е близка до ГЕРБ и е замесена в корупционни схеми в спорта. За някои от тях има и подадени сигнали."

"Аз никога не съм искал да ставам министър на спорта, моите амбиции са съвсем различни. Скоро ще ги разберете", каза още Василев.

Той посочи, че се е замислил дали да не се оттегли от политиката окончателното.

Василев отрече да има близки отношения с президента Румен Радев.

След записа не съм провеждал разговори с Кирил и Асен, посочи бившият депутат от ПП.