Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сградата на Министерски съвет СНИМКА: Архив
Сградата на Министерски съвет СНИМКА: Архив

Няколко коментара на извънредната и налудничаво динамична политическа обстановка:

1. “Да, България” винаги е била категорична, че експертният състав на правителството е това, което ще осигури най-правилния подход към ситуация, в която няма ясен политически победител. Поради тази причина решението е, че няма да участваме с министри в състава на това правителство, нито ще даваме предложения.

2. На този етап смятаме, че редовно правителство е абсолютно необходимо, за да се възстанови парламентарната демокрация, и принципно ще подкрепим правителството с втория мандат.

3. Случилото се днес на заседание на Правна комисия противоречи на заявките на ГЕРБ, че ще подкрепят законопроектите за НПК и ЗСВ в този им вид. Те са бламирали голяма част от необходимите изменения, което внася сериозни притеснения за бъдещите дни. Това отново ме навежда на мисълта, че експертното правителство беше най-добрият вариант, за да не стават най-важните цели жертва на амбиции и дисбаланси. Засега това е само мое, лично тълкуване, и е въпрос на дни да се разбере как ще се развие ситуацията.

4. След Гешев и Радостин Василев обяви “записи”. По всичко изглежда, че Президентът си е основал звукозаписна компания и от там сега ще излязат редица нови хитове с една единствена цел - да няма правителство.

Вярвам и постоянно съм изтъквала, че парламентарната демокрация е единственото спасение - дори сега и точно сега, когато мафиоти биват отстрелвани, съдебната система е в състояние на гражданска война, вадят се мръсни записи, делят се кукли и парцали.

Правителство и парламент трябва да има, реална съдебна реформа трябва да има, и просто няма никакъв друг път, по който България да се реформира, защото другият вариант е затъване в блатото на руското влияние и тотална безпътица, омазана в червена боя.

От Фейсбук.