Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С голямо мнозинство на 10 май 2023 г. Европейският парламент гласува присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция
Снимка: Pixabay
С голямо мнозинство на 10 май 2023 г. Европейският парламент гласува присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция Снимка: Pixabay

Разбира се, че има джендър идеология

Над българската правна система надвисва нова европейска брадва – ЕС ще ни наложи Истанбулската конвенция принудително. А у нас не едно, а 2 решения на Конституционния съд я отхвърлят. Едното засяга самата конвенция по същество, а другото – тълкуванието на понятието “пол”, което според КС е чисто биологическо, а според конвенцията в нейния български превод е социална роля и за никаква биология не става дума.

Второто възражение според мен е лесно поправимо. Просто английската дума gender трябва да се преведе като “род”, защото това е точният превод. “Родът” е роля, а полът е биология. Така е и в оригинала на конвенцията. Но тъй като преводът, който определя “пол” като социална роля, е злоумишлен и причини редица конфликти в българската политика, време е главният прокурор да се задейства и да извади наяве кой извърши тази престъпна подмяна на термините. Тези преводи се правят от лицензирани “заклети преводачи”, които би трябвало да носят някаква отговорност. А може и човекът да е невинен, може някой да е редактирал текста след него. При всяко положение обществото трябва да знае кой е този герой.

Освен това 

БСП обяви намерение да предизвика референдум срещу “джендър идеологията” в училищата

И ето ти нов конфликт – евродепутатите социалисти, начело с г-н Сергей Станишев, обявиха, че “джендър идеология” изобщо не съществува. В Европейския парламент те гласуваха диаметрално противоположно на партията, която ги изпрати там!

Всъщност тезата, че “джендър идеологията не съществува” е една от опорките на “Отворено общество”*. Както знаем, някои от видните социалисти вече минаха през неговите школи. Но те хипотетически би трябвало да са представители на работническата класа, докато фактически Сорос е виден представител на финансовия капитал. Откога са в едно семейство?

Твърдението, че “джендър идеологията” не съществува, според мен обижда световни автори като Фуко, Жил Дельоз, Джудит Бътлър и десетки други екстравагантни герои на социалните науки. Тази идеология съществува и като огромен набор от спекулативни теории, и като държавна догма, и като новаторска практика в спорта, затворите, училищата.

Има не десетки, не стотици, а хиляди примери

как джендър обучението внушава желание за смяна на пола сред невръстни дечица.

Те първо минават на хормонални лекарства, после през химическа кастрация, а накрая и до хирургическа. Често това става тайно от родителите. Известен пример е скандалът с английската детска клиника “Тавесток”, където хиляди деца, много от тях аутисти, са насочени от терапевтите към смяна на пола след съвсем повърхностен преглед. Сега много от тях водят съдебни дела, но станалото станало.**

Може да съм старомоден, но човек първо трябва да научи биологията на пола, а едва след това – че може да избира и други родови (джендърни) роли. Да минеш към второто, преди да си научил първото, е все едно да скочиш от самолета преди да си си сложил парашут. Биологическият пол е заложен във всяка човешка клетка и затова не може да бъде сменен, може само да бъде осакатен, а това трябва много ясно да се осъзнава. И ако в богатите страни осакатяването на деца и възрастни вече е сериозен бизнес, то у нас народът е беден, здравната каса е фалирала, а тези процедури са безумно скъпи. Те са по силите само на развитите демокрации.

Разбира се, всеки социалист може и трябва да пази свободите, но трябва да е наясно, че

гробокопачът на лявата идея са именно джендърната идеология

и другите от ветрилото на “идентичностите” и “интерсекционализма”. Тъй като насърчават краен индивидуализъм, те би трябвало да са в дясно. Но ето, че се пръкнаха в ляво, подобно на кукувичи яйца.

Те преместиха понятията за “власт”, “експлоатация” и “потисничество” от класовата борба в чисто битовите отношения между семействата и прослойките. Не капиталистът експлоатира работника, а мъжът експлоатира жената. От това излиза, че праволинейният комбайнер потиска и експлоатира хомосексуалния милионер, а белият бачкер - чернокожия банкер. И така нататък.

Това се представя за левичарство и марксизъм, но всъщност е тъкмо обратното. Ако лозунгът на “Комунистическия манифест” е “Пролетарии от всички страни, обединявайте се”, то новата идеология е “Разединете се! Борете се срещу експлоататора в кревата!”

Много са знаменитите “обогатявания” на марксизма, които го обърнаха с краката нагоре. Едно от по-малко известните у нас е “Хегемония и социалистическа стратегия” на Ернесто Лаклау и Шантал Муф, която бе публикувана през 1985 г., точно когато Рейгън и Тачър рушаха с брадви социалната държава, а банкерите даваха огромни грантове на социалистите да тръгнат по “Третия път”.

Според тази книга вече

има нови социални противоречия и затова класовата борба трябва да се разнообрази,

за да включи новите политически субекти – жени, националности, расови и сексуални малцинства, зелени, пембени, всички те си имат свои различни каузи. Стига с това класово единство. Всички те имат “антикапиталистически” характер, но тяхната идентичност не се изграждала около определени класови интереси. Е, около какви тогава? Ами под юргана, да речем. Там е експлоатацията.

Джендъризмът като идеология е една от метастазите на този псевдосоциализъм и целта му е очевидна – да прати левите партии за зелен хайвер.

Левицата застава зад каузи, които за 99,9 на сто от хората са абсурдни. Например “трансмъже” вече печелят дамските състезания по плуване, бягане, вдигане на тежести. В САЩ републиканците протестират и печелят симпатизанти. Вместо да се спори за данъците, спори се кой как да ползва тоалетните. Републиканците пак печелят. Родителите се вдигат на бунт срещу джендър обучението в училищата, а полицията ги арестува. Тръмп се гаври, а тълпата ликува.

И което е най-перфидно, десните партии получават за подарък в целофан работническата класа, която някак си трудно преглъща бисерите на джендъризма. Горката десница, останала беше съвсем без кауза, която да трогне народните маси. Но ето, че щедрата левица откъсна парче от себе си и им го подари. Тръмп в САЩ, Льо Пен във Франция – това са все щастливи овчарчета, които намериха захвърлената царска корона.

Що се отнася до България, ние си ги знаем тези социалисти. Същите, които отмениха необлагаемия минимум и въведоха плоския данък.

------------

* https://www.opensocietyfoundations.org/voices/gender-ideology-fiction-could-do-real-harm

** https://www.wbur.org/onpoint/2023/03/09/the-inside-story-of-the-collapse-of-the-tavistock-gender-service-for-children