Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев СНИМКА: Pixabay
Ивайло Мирчев СНИМКА: Pixabay

Може би щеше да е смешно, ако не бе трагично жалко: Същите депутати, които само допреди 2-3 месеца бранеха Гешев и в парламента даваха всичко от себе си, за да саботират всякакви действия срещу гл. прокурор, днес са най-големите радетели на механизма за неговото разследване - бързат с приемането му, защитават го пламенно от трибуната и се кълнат в европейските ценности.

Няма по-добър пример за политическото и икономическо влияние върху прокуратурата и съдебната система от случващото се през последния месец. Това продължава вече 30 г. - уж имаме независими прокуратура и съд, но политици, различни обществени, бизнес и престъпни групи оказват мощен натиск върху работата им. В резултат справедливост няма, а прокуратурата покрива злоупотреби с обществени средства за десетки милиарди.

Страничен ефект е състоянието "на трупчета", в което се намират много политици, тъй като са уличени в злоупотреби, но вместо да бъдат осъдени, данните за тях отлежават в прокуратурата, изчаквайки точния момент, за да бъдат използвани. А въпросните политици са превърнати в зомбита, изпълнявайки волята на този, който "държи" уличаващите ги данни.

Случващото се през последните дни е грозно, не е цивилизовано, но явно трябва да минем и през това, за да заработят всички обществени механизми, да забравим за мутренските похвати и поне опитаме да настигнем… Румъния, която вече вкара в затвора двама премиери, 50 министри, 100 депутати и 3-ма евродепутати.

От фейсбук