Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БНТ прави втори сезон на “Вина”, bTV влиза в лятото със свежия “София вкъщи” за фирма за имоти, а по NOVA тръгва от есента продължение на “Дяволското гърло”

Пролетният тв сезон е към края си. Любимите шоу, кулинарни и риалити формати приключват един след друг, а зрителите вече се питат какво ще гледат тепърва и не е ли време за някой нов сериал или продължение на вече любима поредица.

Телевизиите прецизно са програмирали новото си съдържание за предстоящите сезони и може да се каже, че обещаващи сериали не липсват - едни тръгват в ефира до дни, за други ще трябва да се почака повече, а някои изцяло нови продукции все още се пазят в тайна.

Търпение трябва да проявят феновете на сериала “Вина” на БНТ, който имаше премиера през януари -- сценаристите работят по втория сезон на хитовата история за виното и семейството, режисирана от Виктор Божинов. Снимките ще започнат през лятото и най-вероятно ще протекат на нови “винени” локации.

“Това ще бъде едно завръщане у дома за зрителя, като имаме отговорността да го хвърлим в нови и непознати истории, за да му е интересно - коментира пред “24 часа-168 истории” сценаристката Ваня Николова. - Естествено, ще има нови сюжети. Появяват се нови герои. Запазваме магията на това, което е било, с идеята да надградим с обещанието: “Очаквайте неочакваното”. Ще има доста приятни изненади и обрати. Ще има машина на времето”.

Пред камерата отново ще се завърнат актьорите Владимир Зомбори, Михаил Билалов, Елена Телбис и останалите, в чиито герои публиката се влюби, като към към тях ще се присъединят със сигурност и нови лица.

Николова разяснява, че най-големият проблем на втори сезон винаги е първи, защото трябва да бъде по-добър, но без да разваля магията, която е покорила зрителите.

“Успехът на “Вина” за мен дойде от това, че той излезе от стандартите и беше различен от нещата, които се правят последните години - обяснява сценаристката. - Дори извън темата за виното, която не е третирана досега в България, и за хората беше интересно. Събудиха любопитството им повече от очаквано и към съответните локации, където се снимаше. По-важното е, че сериалът се движи през семейните взаимоотношения. Много е близък до хората, защото е близък до живота. Първи сезон беше достоверен. Имаше елемент и на документалност, и на публицистика. Всичко това ще го има и във втори сезон, защото неща, които работят, не се променят.”

Ваня Николова разкрива, че макар самата тя да не обича безкрайни сериали, по “Вина” в момента работят с идеята и за трети сезон. По всяка вероятност новите епизоди ще тръгнат на екран чак през януари.

Съвсем нов и свеж продукт предлага с акцентите си bTV в специалната си лятна програмна схема, която поставя своето начало още в края на май. Стартът на лято 2023 г. ще бъде свирен от телевизията със “София вкъщи”, който дебютира в ефир на 29 май.

Епизодите ще се излъчват в понеделник и вторник от 21 ч. Модерна и стилна, поредицата ще пренесе зрителя в колоритния и необятен свят на една от най-успешните компании за търговия с недвижими имоти в България. Сериалът проследява натовареното ежедневие на група млади брокери и техните сложни взаимоотношения в един критичен за компанията период.

“София вкъщи” не разчита на любими звезди и добре познати физиономии, а в ролите ще се заявят нови лица - Владинелла Кацарска, Иван Тодоров, Никола Парашкевов и други. Младите актьори внасят свежест, обаятелни са и водят действието с лекота според запознати с проекта.

Междувременно в програмата на bTV за май и юни ще се завърне със старите си епизоди “Съни бийч” с Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров и Евелин Костова във водещите роли. А през лятото стартират снимките на третия му сезон.

Докато чака продължението на романтичната комедия, публиката ще гледа нова забавна поредица - “Животът на Жоро”.

Сериалът разказва за неволите и премеждията на пиколото Жоро, който е култов персонаж от “Съни бийч”. Поредицата тръгва от 22 май в ефира на bTV Comedy. В главната роля е Даниел Пеев-Дънди, който е подкрепен пред камерата и от Красимира Демирова, Пламен Пеев, Мартина Пенева, Георги Златарев, Нено Койнарски и Жоро Грозев.

Саундтракът към сериала е на Б.Т.Р., които създават и заглавното парче - “Пъзел”. А с роля в поредицата ще участва и Мартина Пенева - дъщерята на Наско от Б.Т.Р.

NOVA залага на втория сезон на хитовата криминална драма “Дяволското гърло” - “Есента на демона”, режисиран от Павел Веснаков.

Снимките започнаха миналия октомври, а действието се премести от Смолян в старата столица Велико Търново. Жанрът се запазва, а новата история ще е за нарушена справедливост, написана отново от автора на първи сезон Иван Спасов. Сюжетът е замислен изцяло върху архитектурата, визията и атмосферата на Велико Търново, както и върху историята на града.

Феновете отново ще срещнат любимците си Филип Чанов и Мия Язова в лицата на Владимир Карамазов и Теодора Духовникова. В актьорския състав влизат още Мариан Вълев, Димо Алексиев, Веско Петров, Христина Апостолова. С нетипична роля, в каквато не сме го виждали досега, се включва в каста и Асен Блатечки (заедно с кучето си).

Мия и Филип се срещат отново след пет години. Променени са, всичко в живота им е различно. Но им предстоят интересни и вълнуващи неща, които ще доведат отново до неочаквани емоционални ескалации. Престъпленията са по-брутални, а границата между доброто и злото е още по-размита.