Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Мария Габриел
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Мария Габриел

"Ще изпълня мандата" - това заяви в кулоарите на парламента кандидатът за премиер Мария Габриел.

"За мен сега е дошло време да преминем към следващ етап – подкрепа за правителство с първия мандат, с ясни теми и приоритети, експертно правителство за една година, вече ще си говорим за имена и състав на Министерски съвет", каза Габриел.

"Мисля, че беше казано от една от парламентарните групи, че разговорите трябва да спрат до тук. Оставам отворена за разговори с всички, но вече преминаваме на следващата фаза", отговори тя на въпрос с кого си говори за имена на министри.

Запитана дали от ГЕРБ-СДС биха подкрепили правителство с втория мандат, Мария Габриел каза: „Не виждам политическата логика в такова решение”.

"Искам да засегна въпроса, свързан с оставката ми, защото чухме и въпроси по тази тема. Искам да наблегна на две думи - спазване на законите и отговорност. Най-напред, депозирайки оставката си, съм спазила законите, свързани с договорите на Европейския съюз, кодекса на поведение на еврокомисарите и конституционния ред на България. За мен в тази стъпка има едно много ясно послание - отговорност", каза Габриел и обясни, че е време страната да има редовно правителство.