Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Чуков КАДЪР: NOVA NEWS
Владимир Чуков КАДЪР: NOVA NEWS

На изборите в Турция в неделя се видяха няколко неща. Вчера следобед се оказа, че Ердоган е успял да насочи своето внимание към слабото звено на опозицията. Видя се липсата на млади хора, т.нар. поколение Z. Второ – лидерката на националистите посочи два ключови момента, единият от които беше как ще се обединят гласовете на националистите. Това заяви пред "Нова нюз" проф. Владимир Чуков по повод проведените избори в Турция.

Последният клип на Ердоган беше да атакува националистическия електорат и да ги сравни с ПКК, обясни той механизмите на предизборната кампания. "Трудно е да се каже какви ще са резултатите след две седмици, но начина, по който постъпваха протоколите първоначално бе шокиращ. Там, където печели Калъч Дароглу, хората на Ердоган обжалваха. Идеята бе да се внуши на избирателите, че Дароглу е слабият, той догонва", обясни Чуков.

Ердоган ще посети Азербайджан, след това – Северен Кипър и след това ще отиде в някоя от държавите в Персийския залив, каза арабистът за планираните стъпки на досегашния президент на Турция.