Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев СНИМКА: Николай Литов
Иван Гешев СНИМКА: Николай Литов

Тече опит за подмяна на основния въпрос - нормално ли е срещу автомобил на главен прокурор на страна от ЕС да се извърши атентат, заяви Иван Гешев седмица сред взрива

Причината да говоря е, че явно тече опит за подмяна на основния въпрос. А той е нормално ли е в страна от ЕС да се извърши антентат срещу автомобил на главен прокурор. Това заяви пред БНТ главният прокурор Иван Гешев седем дни след атентата срещу него. В момента той е в Ню Йорк. На фона зад него се виждаше американското знаме.

Бях със служители на НСО,  отговори Гешев на въпроса дали е бил със семейството си при взрива. 

Според него Сарафов се е заблудил, защото след атентата главният прокурор комуникирал със съобщения с журналисти и написал, че го е страх за децата му. 

"Едва ли някой може да предвиди каква ще е реакцията. Комуникирах неформално с ваши колеги и след това започнаха различни интерпретации. А иначе вероятно г-н Сарафов не е съобразил цялата ситуация, но аз не възприемам като нещо лошо да се извини", добави той. 

"Неговите собствени служители са заявили, че става дума за поне три килограма взрив", каза той по адрес на министър Иван Демерджиев. "Този израелски специалист има богата биография и е виждал повече взривове от Демерджиев", каза още Гешев по адрес на израелеца специалист по контратероризъм, който посетил местопроизшествието. 

"Прибирам се по обичаен маршрут, на завой се чу взрив. Близо до мястото има мост. След две-три минути се разминахме с повече от 10 коли, които се движеха по посока на Самоков. Служителите от НСО ме закараха в сградата на НСО. Това, че сме се отдалечили от мястото, разбрах че е по протокол", каза Гешев. 

Програмата му в Ню Йорк била съгласувана отпреди месеци. "Ако наруша програмата си, значи се страхувам, не ме е страх, някои други хора трябва да ги е страх", заключи той.