Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ КАДЪР: bTV
Мустафа Карадайъ КАДЪР: bTV

Трябва да има правителство, подкрепено от ДПС. Предстои лидерска среща между ГЕРБ-СДС и ДПС, каза в с. Караманци лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от БНР. В селото отбелязват 39 години от началото на т. нар. възродителен процес.

"Ние мислим, че трябва да има правителство. И това нещо го повтаряме вече 2 години. Правителство, подкрепено и с участие на ДПС като част от мнозинството, което ще го излъчи, за да има стабилност и сигурност, заяви Карадайъ.

Днес особен проблем на хората са високите инфлация и цени, несигурността на работните места и неадекватните доходи, отбеляза Карадайъ.

"Хората искат да има правителство, независимо дали са гласували за ДПС, или не са гласували за ДПС", добави той.

Лидерски срещи вече се състояха, но те не произведоха продукт. В момента на база това, което се заяви от ГЕРБ, нашите експерти се видяха с колеги от тяхната група и по техни заявки предстои лидерска среща. Времето ще покаже кога и как тя ще се състои, уточни Карадайъ.

По неговите думи България е изостанала от своите европейски съюзници и партньори в оперативните програми, Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделието и плановете за преход, които в момента не функционират. Сега личният, персоналният и партийният егоизъм не вършат никаква работа на хората, обобщи Карадайъ.