Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова СНИМКА: Николай Литов
Лена Бориславова СНИМКА: Николай Литов

Трябват нови механизми за конструиране на редовно правителство - тази теза обяви във фейсбук бившата депутатка от ПП и екс говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

Реакцията й дойде на фона на коментарите, свързани с прогнозата на "24 часа", че в първоначалния списък на ПП-ДБ за правителство с премиер акад. Николай Денков влизат като вицепремиери Кирил Петков и Асен Василев, вътрешен министър ще е лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, външен - Весела Чернева, а на екологията - лидерът на "Зелено движение" Владислав Панев. Острите реакции срещу номинациите на съпартийците й, видимо провокираха реакция:

"Какъв може да е проблемът с министри, които разбират от бюджет и които могат да вкарат България в Шенген и в Еврозоната (което означава всеки бизнес да отиде да обърне левчетата си в банките и извън банките?! в евро?!). На всичко отгоре не излизат в болничен, не ходят в отпуска … ужасТ!", написа Бориславова.

"Доверие няма. Не може и да има.
Затова трябват нови механизми за конструиране на редовно правителство. Въпросът е на кого му се ходи на избори?", завършва позицията й. Текстът е придружен с линк към коментар на статия, описваща как благодарение на гласовете на общински съветници от ГЕРБ Георги Гергов получи контрол върху Пловдивския панаир.