Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румънският външен министър Богдан Ауреску 
Снимка: Twitter@BogdanAurescu
Румънският външен министър Богдан Ауреску Снимка: Twitter@BogdanAurescu

Румънският министър на външните работи Богдан Ауреску заяви по повод твърденията на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев относно евентуална мирна подялба на Украйна между съседите й, че Румъния подкрепя напълно териториалната цялост на страната, съобщава телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

"Бившият руски президент Дмитрий Медведев казва, че Румъния и други съседни на Украйна страни мечтаят да вземат парчета от територията й. Толкова възмутително и погрешно! Румъния подкрепя напълно териториалната цялост на Украйна и нейните усилия да спечели отвратителната агресивна война на Русия срещу страната!", написа румънският външен министър в Туитър.

Нова световна война е възможна, но не е неизбежна, заяви вчера заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, който подчерта, че "мирна подялба" на Украйна е "по-добра", отколкото една световна война и в този контекст спомена за "стремежи" в тази насока на Полша, Унгария и Румъния, предаде ТАСС.

"Светът е болен и много вероятно се намира на прага на нова световна война. Неизбежна ли е? Не, не е", заяви Медведев пред участниците в маратона "Знание".

Той каза, че е по-добра една "мирна подялба" на Украйна, отколкото статута й на членка на НАТО или световна война. "Алчността и злобата, омразата, амбициите са по-силни от разума и здравомислието. Полша да си вземе западните райони на Украйна, но да го кажем направо, Унгария и Румъния също мечтаят (за това) от десетилетия", заяви Медведев.

Дмитрий Медведев КАДЪР: Туитър/@RussieInfos
Дмитрий Медведев КАДЪР: Туитър/@RussieInfos