Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРБ: Нямаме спор с ПП-ДБ, че е нужно да се излъчи правителство

В името на държава да се обединим, да я извадим държавата от кризата, пък после, ако ще да ни няма, партии все ще се намерят, призова Борисов

Заради дълга, след месец държавата ще колабира

Има още капани, които не са отразени в бюджета. Честно е лидерите на партиите да коментират бюджета, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Вчера Гълъб Донев съобщи, че внася бюджет с 6,4% дефицит, 

Представители на ръководството на ГЕРБ дават брифинг по повод бюджета за медиите в Централата на партията.

"Като част от екипите, които преговаряха по законодателната рамка ние приехме, че ще работим по определени приоритети и това са над 30 закона. Да, имаме спор с ПП-ДБ по няколко от законодателните техники, както и по логиката, но нямаме спор, че е нужно работещо народно събрание, което да взема решения и да излъчи правителство", заяви Десислава Атанасова. 

Нас много ни изненадва на фона на всички тези наши общи стратегии, вече днес темата е друга. Отново нашите колеги от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията и ГЕРБ да се разграничават от някакви модели: 

Моделът ГЕРБ е нула мигранти, предвидливост и стабилност. Другият модел - миграция, дългове, инфлация. Кой модел предпочитат българите? Това попита Десислава Атанасова. 

Огромна дупка в бюджета заварихме ние, а сега трябва заедно да търсим решение как да се справим, коментираха от ГЕРБ. 

Честно беше днес да разберем от кой ПП-ДБ очакват подкрепа. Няма как да са всички. След като не искат да конкретизират, започваме да четем бюджета.
Едно е ясно - денят, в който Радев вдигна юмрук, ние ви вкарахме в чакалнята на Еврозоната, каза Бойко Борисов на брифинга. 

Очаквах 3% бюджетен дефицит, аз това очаквах да кажете след срещата с ПП-ДБ, заяви Борисов. 

Честно е лидерите на всяка партия да изкоментират бюджета. В този бюджет не виждам пари за магистрали. 

В името на държава да се обединим, да я извадим държавата от кризата, пък после, ако ще да ни няма, партии все ще се намерят, призова Борисов. 

Или заставаме заедно зад бюджета и реформите или казваме вкупом пускаме дълга, защото след месец държавата ще колабира. 

Има как да се справим, но този път не искам да съм сам, заяви Борисов.