Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пеньо Мангъров винаги се появява в съда елегантен.
Пеньо Мангъров винаги се появява в съда елегантен.

Преди 25 години го хванаха с отрязана глава в багажника на колата му, чака окончателна присъда от ВКС за поредно издевателство над жена и за отвличането ѝ

Серийният изнасилвач Пеньо Мангъров, който има няколко присъди за сексуални престъпления и изнудвания на жени, е хванат да кара дрогиран ламборгини в София. Той бил заловен зад волана на луксозния модел “Урус” - градски джип, пуснат на пазара през 2018 г.

Месеци след като е освободен за пореден път от затвора, Мангъров бил спрян за проверка на 22 февруари на бул. “Тотлебен” в София. Пътните полицаи го тествали за дрога. Тестът отчел наличие на бензодиазепини. Това са група психоактивни вещества, които се съдържат в масово приемани и предписвани успокоителни лекарства като диазепам, лексотан, ксанакс, рохипнол и т.н. Мангъров веднага бил задържан, а Софийската районна прокуратура поискала постоянния му арест. Съдът обаче го пуснал под домашен арест. В четвъртък в Софийския градски съд Мангъров ще поиска по-лека мярка. Мъжът е известен като чаровник с брутален нрав, който през няколко години е арестуван за различни престъпления. Дори имаше връзка с прокурорка, която го е разследвала, а след това напуска съдебната система, за да му стане адвокат (виж карето). Винаги е облечен със скъпи костюми и шофира скъпи лимузини, въпреки че няма легален бизнес на свое име у нас.

Сега Мангъров има висящо дело пред Върховния касационен съд. По него е обвинен за 3 изнасилвания и отвличане на пловдивчанка, която тогава била на 29 години. Сюжетът е от 6 януари 2019 г. Пеньо се запознал с нея във фейсбук и настоял да се срещнат. Първоначално тя му отказала, но за да спре да я притеснява, се съгласила. На уречената дата жената се качила в колата му, за да поговорят. Той потеглил в посока София, а по пътя я заплашил с брадва. Когато пристигнали в дома му, я изнасилил 3 пъти. За да си изгради алиби, нареждал на жената да се държи дружелюбно с него на местата, където знаел, че има видеокамери. По това дело Мангъров има присъда от 12 години от Апелативния съд в Пловдив, очаква се решението на ВКС.

Докато е лежал в ареста по това дело, той е имал телефон в килията си и е търсил нови жертви. В края на декември 2019 г. Мангъров се свързал във вайбър с красиво момиче, което никога преди не го е виждало. Започнал да ѝ пише. Момичето отговорило и малко след това разговорът приключил. В началото 2020 година Мангъров отново започнал чат с нея. Тя обаче пренебрегнала повикванията му. Последвали обиди и закани за убийство.

“Ще ти се из*ера в устата”, започнал да пише Мангъров. Момичето прочитало съобщенията, но отново не отговаряло. Арестантът се ядосал и се заканил да изпрати хора при нея. Заричал се, че ще я намери и ще разбие главата ѝ с бухалки и метални тръби.

Надълго и нашироко ѝ обяснил как ще бъде изнасилвана до припадък, а когато се съвземе, боят щял да продължи. Всичко това щяло да се случи пред очите на приятеля ѝ. Описал как ще убие и момчето, след като приключи гаврата с нея. Освен всичко друго Мангъров, който е известен с прякора си Чешкия, проклинал момичето да се разболее от рак.

Рецидивистът е обвинен и зa изнacилвaнe нa cтудeнткa в cтoлицaтa през 2018 г. Зaпoзнaли се в инcтaгрaм. Последвал я в социалната мрежа, изпрaтил ѝ cъoбщeниe и тя му отговорила. Разменили си снимки. Рaзбрaли ce зa cрeщa и мoмичeтo oтишлo. Дoбрoвoлнo ce кaчило в тaкcитo и влязло в дoмa нa Мaнгърoв крaй кинoцeнтърa в Coфия. Пили уиcки, a cлeд кaтo cтудeнткaтa oткaзaлa дa прaвят ceкc, Пeньo пoбecнял и я изнасилил. Делото е висящо в Софийския районен съд.

Първата присъда за сексуално престъпление на Мангъров e от 2004 г. Тогава е ocъдeн нa 8 г. зaтвoр зa изнacилвaнe в Плoвдив. Излизa прeз oктoмври 2010 г. Някoлкo мeceцa cлeд тoвa oбaчe oтнoвo е зaд рeшeткитe. Прeз юни 2011 г. e зaдържaн oт cлужитeли нa ГДБOП в cтoличния квaртaл “Люлин”. Дo aрecтa му ce cтигa cлeд прoдължилo нaд пoлoвин гoдинa рaзcлeдвaнe. Тогава е арестуван, защото изнудвал няколко жени за огромни суми, биел ги, заплашвал ги с убийство, принуждавал ги да проституират, за да му дават различни вещи - телевизори, златни бижута, лаптопи и мобилни телефони. По това дело е осъден на 7 г. затвор през 2014 година.

“Ако не ми дадеш 23 хил. лв., ще пусна в интернет клипче как правим секс. Ще го видят всички, включително родителите ти и дъщеря ти”, заканил се Чешкия, става ясно по време на процеса срещу него.

Мангъров се прочу в края на миналия век. Тогава бе заподозрян за две поръчкови убийства в Прага през 1998 и 1999 година. Заловен е с отрязана глава в багажника на колата си. Първоначално бе осъден на 20 г. затвор заради убийството на Ладислав Цимерман на 27 декември 1998 г. Трима чехи бяха сочени за негови съучастници. По-късно присъдата му беше отменена от Апелативния съд заради допуснати процесуални нарушения в досъдебното производство и делото беше върнато на окръжната прокуратура за доразследване. Предприемачът Цимерман бил поръчан от съпругата му Мартина, твърдеше обвинението.

По другото обвинение - за убийството на Иржи Витек, Чешкия бе признат за невинен.

“Нямам нищо общо и с двете убийства, ще видите, че съдът ще го разбере най-накрая”, заяви Мангъров след приключване на процеса тогава. Той твърди, че по това време не е бил в Чехия, а негов съученик и приятел от спортното училище в Пловдив потвърди алибито му.

От килията омая прокурорка и победителка в “Биг Брадър”

Животът среща Пеньо Мангъров с много жени, които фатално се влюбват в него, а след това жестоко съжаляват. Легендарна е историята как оплита в мрежата на чара си прокурорката Соня Алексиева, която го разследва. След няколко разпита с него тя напуска съдебната система и му става адвокат.

Алексиева обаче не успява да защити Мангъров докрай. По време на делото, по което през 2004 г. той е осъден, двамата се скарали. Пеньо започнал да опонира на съпругата си и да я прекъсва по време на заседанията. След като се развеждат, той се отказва от услугите ѝ.

През 2010 г., когато е в затвора, успява да свали актуалната тогава победителка от “Биг Брадър фемили” Ели Кузмова. След като се раздели с мъжа си, с когото спечели шоуто, тя си сложи силикон, подстрига се почти нула номер и започна да ходи по партита, като се похвали, че има връзка с Пеньо Чешкия. В поредица от телевизионни интервюта Ели разказа, че му ходи два пъти седмично на свиждане, но по обективни причини не са консумирали любовта си. Разделиха се, след като Мангъров излезе от затвора.

През 2013 година той отново успя да се ожени. И този път избраницата му не бе случайна. Той завърза връзка с Мис Силикон 2011 г. Лилия Ванчева. Двамата се женят през март 2013 г. Преди него едрогърдата хубавица има няколко неуспешни връзки със столични бизнесмени, шумно коментирани в жълтите издания.

Скоро след като се женят, се развеждат. Твърди се, че Мангъров я биел, но официални жалби от Ванчева няма.