Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Камерън Диас. Снимка официален фейсбук профил
Камерън Диас. Снимка официален фейсбук профил

Дългокраката красавица обяви, че се оттегля, още преди 8 г., но се завърна на екран за един последен филм редом до Джейми Фокс

Камерън Диас окончателно слага кръст на киното, стана ясно от нейни изявления, цитирани от медиите. Дългокраката красавица на практика се оттегли още през 2014 г., но обяви решението си в интервю 4 г. по-късно. Тя изпълняваше обещанието си до декември миналата година, когато реши да се завърне на екран за един последен филм редом до Джейми Фокс. “Отново в действие” е комедиен екшън на “Нетфликс”, чиито снимки завършват през април и премиерата се очаква догодина. Феновете били много изненадани от това неочаквано завръщане. Медиите обясняват решението ѝ с приятелските отношения с Фокс, който я убедил да участва.

Според близки на 50-годишната актриса тя иска да се посвети изцяло на 3-годишното си момиченце и 10-часовите снимачни дни не са ѝ по вкуса, защото ѝ пречат да бъде близо до семейството си.

“Най-много от всичко Камерън иска да бъде майка”, казват нейни близки.

Снимачният процес на “Отново в действие” бил съпроводен от неприятен момент, когато Джейми Фокс си изпуснал нервите и уволнил 4-ма души от екипа. Желанието на Диас да се раздели напълно с киното нямало връзка с този скандал, защото двамата с филмовия ѝ партньор са в отлични отношения. По принцип обаче тя е споделяла, че конфликтите и интригите в Холивуд я дразнят и тя не желае да участва в тях. “Вече нямам какво да доказвам”, смята актрисата. Според нея оттеглянето е внесло мир в душата ѝ.

Родената на 30 април 1972 г. Камерън започва кариерата си като модел благодарение на невероятните си физически данни – естествена блондинка със сини очи, безкрайни крака и очарователна обезоръжаваща усмивка. През 1990 г. се появява на корицата на тийнейджърско списание и тогава разказва, че мечтае да е зоолог и да замине за Африка да изследва лъвовете. Десетилетия по-късно, завръщайки се към гимназиалните си години, споделя, че веднъж си купила марихуана от съученика си Снуп Дог, когото помнела ясно, защото бил много висок и слаб и винаги ходел с коса, вързана на опашка.

По онова време тя вече е манекенка на “Елит Модел Мениджмънт” и заминава за Париж в опит да пробие в Меката на модата. Остава цяла година във френската столица, но без да получи нито един ангажимент, така че едва свързва двата края. Миналата година в интервю за подкаста “Втори живот” тя разказа, че най-после получила договор за снимки в Мароко. На летището ѝ връчили запечатан куфар, в който ѝ казали, че са костюмите ѝ за фотосесията. В началото тя била ентусиазирана, че най-после има работа, но докато пътувала, съмненията и паниката я обзели. Възможно ли е да е станала муле, което пренася наркотици.

Пристигайки на летището, Диас отрекла да има каквато и да било връзка с куфара и той попаднал у граничните власти. И до днес актрисата е убедена, че са искали да я използват за пренасяне на нелегални вещества и че се е отървала на косъм от голяма беда.

Само няколко седмици след този драматичен епизод животът ѝ поема в съвсем друга посока. За филма “Маската” продуцентите търсят непознато свежо лице за партньорка на Джим Кери и се обръщат към нейната агенция. Така късметът спира погледа си върху нея. Комедията има огромен успех и изстрелва 21-годишния модел към върховете на Холивуд. След тази роля всички очи са вперени в очарователната синеока блондинка. Зарежда се поредица от звездни заглавия като “Сватбата на най-добрия ми приятел”, “Ах, тази Мери”, тоталният касов хит “Ангелите на Чарли”, “Тя е жената”, “Ваканцията”, “Очаквай неочакваното”, “Бандите на Ню Йорк” и много други, които я превръщат в една от най-скъпоплатените актриси в Холивуд – впрочем втората след Джулия Робъртс, която получава по 20 млн. за роля. През 2011 г. за “Лошата класна” сключва договор едва за 1 млн. долара хонорар, но който ѝ дава правото на процент от печалбата на филма. В крайна сметка това ѝ донася 42 млн. долара, което е най-високата сума, получавана от актьор за един-единствен филм. Едва на 26 г. за “Ах, тази Мери” новоизгрялата звезда получава и първия си “Златен глобус”. 

Джулия Робъртс и Рупърт Еверет (на горния ред) заедно с Дърмът Мълроуни и Камерън Диас, които участваха във филма от 1997 г. “Сватбата на най-добрия ми приятел”.
Джулия Робъртс и Рупърт Еверет (на горния ред) заедно с Дърмът Мълроуни и Камерън Диас, които участваха във филма от 1997 г. “Сватбата на най-добрия ми приятел”.

Оттегляйки се от киното, Камерън Диас едва ли ще скучае. През 2015 г. тя сключи брак с рокаджията Бенджи Мейдън, а през 2019 г. се роди дъщеричката им Радикс. Семейството и детето са приоритет номер едно за актрисата. Тя е и много успешен автор. През 2013 г. излезе “Книга за тялото: хранете се, движете се, разбирайте и обичайте невероятното си тяло”. Три месеца след появата четивото достига до номер 2 в списъка на бестселърите на “Ню Йорк таймс”. През 2016 г. бе публикувана и втората ѝ “Книга за дълголетието: науката за стареенето, биологията на силата и привилегията на времето”.

Между другото, Камерън Диас е сред холивудските звезди, избрали да стареят, без да опитват да излъжат времето. Тя често критикува дискриминацията на Холивуд към по-възрастните актриси. Разказа как веднъж си сложила ботокс, но резултатът я отблъснал, защото лицето ѝ се променило драстично. “Предпочитам да гледам остаряващото си лице, отколкото лице, което не е моето”, категорична е тя.

Освен това, докато печелеше милиони от големия екран, красавицата направи и редица успешни инвестиции. От 2020 г. тя притежава собствена марка органично вино.

В него няма никакви ГМО, продуктът може да бъде консумиран от вегани. Актрисата влага пари и в стартъпи в биотехнологиите.

Тя има и колекция от луксозни недвижими имоти на двата бряга – в Лос Анджелис, в Монтесито и в Манхатън, Ню Йорк. Една от последните ѝ придобивки е къща със 7 стаи в Бевърли Хилс за 14,7 млн. долара.

Камерън Диас е запалена по сърфа и веднъж дори си счупила носа. Това обаче не я е отказало и тя продължава да се качва на дъската всеки път, щом може. Признава обаче, че “сексът е любимият ми спорт”.

За сметка на това тя никак не обича социалните мрежи, които смята за истинска лудост и за експеримент с обществото. “Опасно е хората да очакват одобрение от тълпа непознати”, смята актрисата.