Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестуваният Калоян
Арестуваният Калоян

Експертиза на служебния пистолет на Йордана Соколова доказа, че Кристина Благоева е била убита с нейния пистолет. Жената живее на семейни начала с обвинения за убийството на Благоева Калоян Каймакчийски. 

Натривки, взети от ръцете на Соколова, доказали, че жената не е стреляла с оръжието. Това стана ясно днес в Софийския апелативен съд. Там Каймакчийски поиска да бъде пуснат от ареста. В залата се разбра, че Каймакчийски е взел пистолета от Соколова, без тя да знае.

Кристина била застреляна с 2 куршума в тялото на 3 април. Каймакчийски замислял престъплението предварително, посочи прокурорът по делото Светлозар Костов. Поводът - Кристина го зарязала на 23 март. Затова Калоян си набавил дрехи, ръкавици, автомобили и оръжие, което не е негово, посочи Костов. За целта взел тайно пистолета на Йордана Соколова, с която живеел на семейни начала. 

След убийството, което станало в колата на Кристина, изхвърлил дрехите и ръкавиците си, прибрал и едната гилза от автомобила на 32-годишната жена, но забравил другата в него. Накарал и Йордана да върне пистолета в поделението в Мусачево, вместо да бъде държан в дома й, където бил по принцип. 

Тялото на жената бе открито на 6 април в КИА, която Калоян купил. Тя била без регистрация. Свидетелят, от когото Каймакчийски купил колата, обаче разказал, че именно той я ползва.

Съдия Галя Георгиева напомни и че Каймакчийски има стари присъди за закана с убийство на друго бивше гадже и палежа на колата на нейния баща. Мъжът е реабилитиран по тях. Магистратката изтъкна, че има множество доказателства срещу Каймакчийски и го остави в ареста.