Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Соня Момчилова Кадър: БНТ
Соня Момчилова Кадър: БНТ

Традиционните медии си позволяват волности, които не бива, смята шефката на СЕМ

Ние се сезирахме светкавично след първата снимка в интернет, въпреки че регулаторът в тази ситуация може само да алармира, но не можехме да останем безучастни. Ще направим анализ и съвсем скоро ще се произнесем ще има ли санкции и на какво основание. Работа на медиите е и да държат сметка за мисията.Това коментира шефката на СЕМ Соня Момчилова по БНТ. 

"Едно такова изделие поражда страшно много въпроси. Как се създава реалити? Традиционните медии си позволяват волности, които не бива, обществената медия наруши часа за обявяване на изборните резултати. Ябълките и крушите се броят в интернет", каза още тя. 

Нисък е размера на санкции, но не е там въпросът, медията трябва да е пример, когато тя погазва един закон, как можем да очакваме хората да са лоялни, попита още шефката на СЕМ. 

Този клип отвори много теми, темите за новите герои. Човек, който се колебае при избора на пол, това не е атакуемо, това е личен избор, но когато такова лице бива припознато като личност на годината, добави още Момчилова. Тя визирала Хелзингския комитет, който удостоил Емили Тротинетката с грамота. 

Не зная от какво преживява това лице, но я видяхме на рекламни материали на партия, ако е работено с това лице, нямаше да се стигне до това поведение, добави тя. 

Много съм разколебана трябва ли да има допуск до екранно време на всички лица, които са развили апетит към властта. Какъв ценз или цедка на наложим на хората, които ни отнемат телевизионно време. Но вредни за обществото идеи се защитават и в парламента, когато той е в работен режим, коментира шефката на СЕМ участието на политически лидери в предизборните дебати.