Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов
кадър: BNT
Цветан Цветанов кадър: BNT

Правителство ще има, то обаче няма да бъде с пълен мандат, а с някакъв кратък срок. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му политиците трябва да си зададът въпроса какво трябва да се направи за страната, за да не губим пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Тези средства обаче изискват промени в 22 закона. За миналата година получихе 2,5 млрд. от 4 млрд., коментира Цветанов.

Според Цветанов решението на ПП-ДБ да не подкрепят управление с участието на ГЕРБ е политически правилно.
"Защото голяма част от електората, който ги подкрепи, той е анти-ГЕРБ. Ако те направят нещо, което да е свързано с ГЕРБ, на следващи избори - ако не скоро, то в рамките на 10 месеца-година, това означава, че те ще загубят и това, което имаха днес", заяви Цветанов.

Допълни, че партиите могат да се обединят около 5-6 приоритета за един краткосрочен мандат:

"Защо беше въведена хартиената бюлетина? Имаме 44 000 недействителни бюлетини. На предишните избори имаше само 9000. Има 2754 сгрешени протокола с над 14 000 грешки", заяви Цветанов.

Коментира, че отминалите избори са генерална репетиция за местния вот. Останах с убеждение, че ПП имат акцент София, Пловдив и Варна, останалото малко им бяга от истинската политическа игра и послания, които трябва да бъдат чути там.