Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако искаме да извършим самоубийствен атентат като народ - може да отидем и за шести път на избори. Ако отидем на шести, ще отидем и на седми път.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като даде своя вот с хартиена бюлетина в училището в Банкя.

По-трудно ще е утре и вдругиден - при тази галопираща инфлация, високи цени, огромни дългове, по левче отгоре за нефт и газ, стотици проценти за газ. Трябва да се направят много неща в държавата. Така че по-скоро бих призовал всички да гласуват. Днес е лесно, от утре става трудно, коментира Борисов. Не очаква проблеми с гласуването, защото българинът е грамотен. Аз гласувах като целия демократичен свят, обясни той вота си с хартия.

Очаквам по-висока избирателна активност, защото това е демократичния начин да покажеш как искаш да бъде управлявана държавата, допълни лидерът на ГЕРБ и призова политиците за мъдрост.

Това е единственият изход от кризата. При тази война в Украйна, при това разпределяне на света, на цялата верига от доставки, ние много ясно трябва да стоим при демократичния свят, категоричен бе Борисов.

Най-лошият сценарий е да не може да се направи управляващо мнозинство. Това ще е катастрофа за държавата. И служебното правителство все повече се задъхва. Не знам, ако не се приеме бюджет, как може през април да се продължи с удължаващ бюджет. Ако няма мнозинство, бюджет няма да може да бъде приет, защото ще продължим да наддаваме заради шести избори и директно се фалира държавата, предупреди бившият премиер.

Винаги съм демонстрирал компромиси, а кой колко голям компромис ще направи - зависи от резултатите. Бих управлявал, отчитайки гласовете на българите за всяка формация - това важи и за тях, отговори Борисов на въпрос дали би управлявал с Кирил Петков и Асен Василев.

Надявам се с мъдрост и с опита, който имам, да убеждавам колегите. Защото ГЕРБ има най-големи възможности за маневри, независимо, че сега изглеждаме сами срещу всички. Винаги съм казвал, че е най-добре да има редовно правителство.

Не се ли състави коалиция, не може да се говори за приоритети, не се съгласи Борисов с тезата на Христо Иванов, че първо трябва да има приоритети.

Народни спасители, които говорят от името на народа има много, но аз не си приписвам такива права, отсече Борисов на въпрос дали хората са се уморили от избори.

Ако искаме този хаос да продължи - да гласуват за партиите на промяната, допълни той.

СНИМКИ: Йордан Симеонов
СНИМКИ: Йордан Симеонов