Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В махалата в Благоевград твърдят, че не познават арестувания Сергей Радков.
В махалата в Благоевград твърдят, че не познават арестувания Сергей Радков.

"Не познаваме такъв Сергей, за който питате. При нас терористи няма", така ромите в Предел махала в Благоевград коментираха задържането в Белгия на българин, заподозрян в помагачество на подготовката на терористичен акт.

За Сергей Радков се знае, че е роден в Благоевград през 2003 година, но от дете живее в чужбина. Баща му бил починал отдавна и майка му, заедно с другите си деца, заминала за чужбина и там живеела с друг българин. Последно момчето се е прибрало в България през 2016 г. за малко и оттогава е последното му регистрирано излизане от страната ни.

На адреса, на който, по неофициална информация, е регистрацията му, нямаше никого. Семейството живеело в чужбина, но според строителен майстор, който работи по красивата къща, там не живее сем. Радкови. "Сигурно му е фалшива личната карта. Тук в последните 30 г. не е живяло такова семейство", допълниха комшиите. Същият адрес бе проверяван от полицията преди миналите избори през есента на 2022 г. по сигнал за купуване на гласове, но обвинения нямаше повдигнати. 

"При нас, в махалата, мюсюлмани почти няма, а и той е напуснал България още от дете. От тук има много фамилии в Белгия, ама за такива не се сещаме. Ако кажете някой прякор, може и да се сетим", казват в квартала.