Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служебният премиер Гълъб Донев СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Служебният премиер Гълъб Донев СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Хората да излязат и да гласуват на предсрочните парламентарни избори тази неделя  - за това призова днес служебният премиер Гълъб Донев.

"Преди началото на днешното заседание ще се обърна към българските граждани, които имат право на глас и ще гласуват след няколко дни, когато избираме 49-ото Народно събрание на България. Служебното правителство положи огромни усилия, за да бъдат предстоящите избори, свободни, честни и добре организирани въпреки неяснотите и слабостите на бързо гласуваните от предишния парламент промени в изборното законодателство", каза той.  

"Умората от честите избори в последните няколко години не променя важния факт, че да гласуваш е израз на основно политическо право, независимо с какво се опитват да ви сплашват - с машините, видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл. Не е страшно да се гласува. Страшно ще е да пропуснем възможността да излъчим достойни хора, които да ни представляват, защото предстоят важни управленски решения, които няма накъде повече да се отлагат във времето", настоя той.

"Разбирам хората, които се чувстват подведени, огорчени и обезверени, те вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции, но добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора. Затова е нужно да вземе връх разумът. По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат", категоричен бе Донев.

"Мислете кой искате да ви представлява в 49-ото НС, на кого ще делегирате решенията, от които ще зависи как ще живеем в България. Впрочем тези, които не гласуват, също избират. Когато не гласувате, отново участвате във формирането на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяйте с безразличие към явлението купен вот. това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот. И още нещо - вотът за парламент не е хазартна игра, нямаме по-важно занимание тази неделя от прякото участие в поредните парламентарни избори", допълни той.