Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново заедно с кметът на старата столица Даниел Панов, водачът на листата Костадин Ангелов и евродепутатката Ева Майдел
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново заедно с кметът на старата столица Даниел Панов, водачът на листата Костадин Ангелов и евродепутатката Ева Майдел

Хемус ще я има и Търново-Русе ще го има, увери Борисов

"Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти във Велико Търново.

Той обясни, че по времето на управлението му са били построени църкви и храмове в областта, както и че в основата на програмата на ГЕРБ е да държат най-ниските данъци в Европейския съюз.

Обясни и че АМ "Хемус" вече е щяла да стига до Велико Търново, ако ГЕРБ е управлявала, но сега международният път минава през града.

"Какъв въздух дишате тук, да ви питам? Защото в София много обичат да го мерят. Тук тировете пушат по баира и всичко това ви влиза в блоковете. Ама не сте се оплакали", каза Борисов.

"Санирането - 32 блока направихме. Безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях", обясни още партийният лидер.

Той се възмути още и че 2 години страната ни няма план за възстановяване и попита "Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?". Добави и че всъщност партията му е била оставила готов такъв.

"Спасява ни оръжейната промишленост, която за 5-6 млрд. изнася оръжие за Украйна и че изнасяме скъп ток. Само че има една малка подробност - те го изнасят, но държавата им възстановява ДДС-то и така затъва", обясни още той. Попита хората и дали като влязат в магазина се чувстват по-богати.

"Хемус ще я има и Търново-Русе ще го има", увери Борисов.

"Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. 2009 г. попаднахме в най-трудната финансова и икономическа криза в света. 2009 г. не дадох нито една банка да мръдне, инфлацията я държахме 0,2-0,3% и 50 лв си бяха 50 лева", припомни Борисов за началото на първия си кабинет. Обясни и че при първата мигрантска криза България е била похвалена в Европейския съюз за начина, по който се справя, и че заради това е получила повече пари от съюза при Брекзит.

"Всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите. В случая се наемаме с колегите да направим нещо по-добро от сегашното само, ако имаме мощна подкрепа. И ще има и саниране, и пътища, и пари за ВиК сектора", обясни Борисов. И се пошегува, че не обича да дава пари за канализация, защото е много скъпа, но после се заравя под земята, асфалтира се отгоре и хората забравят.

"След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след промяната", заяви бившият премиер.

"Ако Господ не е българин, няма да се измъкнем този път!", предупреди Борисов и се пошегува накрая: "За да дойдете на партийно събрание в неделя на обяд или много ни обичате, или много ви е страх. Но щом пляскате, значи е от любов!". И се изви опашка от желаещи да се снимат с него.

В събитието участва и кметът на старата столица Даниел Панов, който изреди инвестициите в града, направени по времето на управлението на партията на Борисов и обясни, че предстои изграждането и на нова детска градина.

Аз съм сигурен, че ГЕРБ ще направят всичко възможно, за да направят правителство и да излезем от кризите и всичко онова, което е спряло в нашата страна, каза кметът и призова след края на събитието всеки от събралите се да иде на църква и да запали свещ за победата на ГЕРБ.

Евродепутатът Ева Майдел обясни, че през последните две години споделя на колегите си от Европейския парламент, че всъщност България не се подготвя за Шенген и еврозоната след края на последното правителство на ГЕРБ.

"Имаме важна задача и тя е по-важна от всякога, защото тази илюзия е опасна. Прави така, че нашата държава да не се развива. Нашата задача е да спрем тази илюзия. Победа!", каза Майдел.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново Костадин Ангелов покани на сцената и останалите кандидати за депутати. Той сподели, че два дни се е чудил какво да разкаже пред симпатизантите си. Имал е идея да донесе две кутии с често използвани лекарства и да направи сравнение на настоящата и старите цени, за да покаже, че увеличението е 40%. "Но вие знаете това", каза той.