Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гълъб Донев
Гълъб Донев

Състоянието на финансите на държавата е стабилно - няма опасност доходите и пенсиите да не се изплащат, няма опасност да изпаднем в дългова криза, финансите са стабилни благодарение на мерките на служебното правителство. Това каза по Нова телевизия служебният премиер Гълъб Донев. Според него никъде в доклада преди приемането на държавния бюджет не се споменава за фалит на държавата.

Въпросът за оставката на министър Велкова изобщо не стоял на дневен ред. Министър Велкова е професионалист, който компетентно управлява финансите на държавата, каза още премиерът.

Служебното правителство няма да се меси в предизборната кампания. Където има проблем обаче, няма да го заличим. Няма да търпим лъжи, които се хвърлят в публичното пространство, каза още Гълъб Донев.

Не е нормално темата за съдбата на Паметника на Съветската армия да се повдига в предизборна кампания, тя трябва да бъде оставена за след изборите, категоричен е министър-председателят. Той допълни, че нито за минута не се е отклонявал от ангажимента да защитава правата на българските граждани. Стабилният икономически тренд, международното признание и престижът на България се дължат на служебното правителство, каза премиерът. Той е убеден, че българските граждани са спокойни.