Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов КАДЪР: NOVA
Атанас Атанасов КАДЪР: NOVA

Защо от фиска не закупим нова продукция и не я подарим на Украйна - нашите съюзници го правят, казва лидерът на ДСБ

До края на днешния ден на коалиционен съвет ПП-ДБ ще се решат листите

Днес е прошка и мисля че ние, политиците, имаме дълг към хората - за 2 години 5 пъти правим избори. Това буксуване пречи на развитието на България, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Атанас Атанасов, лидер на ДСБ.

Той обясни, че не познава добре Александър Дунчев, който напусна ПП заради реденето на листите.

И аз дъм бил буен, но в политиката важно качество е търпението, допълни Атанасов. Според него коалицията ПП-ДБ е създадена, за да поиска подкрепата на хората.

Ако след изборите на 2 април ГЕРБ е първа сила - отиваме на избори наесен, категоричен беше ген Атанасов.

В зависимост от това с колко депутати ще разполагаме, ще се отнесем сериозно и ще предложим конкретна програма и съдебна реформа. За да се получи радикална промяна в работата на прокуратурата, е нужна промяна в конституцията. Гешев има афинитет в политиката - ами да си подаде оставка и да започне да се занимава с политика, коментира лидерът на ДСБ.

Г-н президентът се държи като монарх - той се поставя над НС и конституцията. Решението за помощ на Украйна е ясно - взето е от последния парламент. Той обаче го променя. В новото НС ще има създадена комисия, която да решава дали служебното правителство изпълнява решението на НС за помощта на България към Украйна.

Не говоря празни приказки - наясно съм с какво се занимават в президентството и служебното правителство, затова в парламента ще направим проверка - после всеки депутат ще гласува по съвест.

Защо от фиска не закупим нова продукция и не я подарим на Украйна - нашите съюзници го правят. За да има мир, агресорът трябва да бъде изтласкан.
Президентът попречи да получим оборудване за 200 млн. долара безвъзмездно, ако бяхме подарили оръжие на Украйна. Китай дава знаци, че няма да изнася оръжие за Русия, засега. Рисковете да се разрасне конфликтът са сериозни - президентът действа като агент за влияние на Русия, обясни Атанасов.

Той каза, че в демократичните организации и сложни коалиции като тяхната, винаги има сърдити за листите. Днес (неделя) на коалиционен съвет ще се решат тези проблеми.

Освен за листите ще се коментират и различни политики. Дясната е 3% дефицит, но се налагат социални разходи заради инфлацията и войната, обобщи Атанас Атанасов.