Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Краката на Дияна Плачкова, бинтовани след приемането й в болница СНИМКА: Личен архив
Краката на Дияна Плачкова, бинтовани след приемането й в болница СНИМКА: Личен архив

Чака ме лечение поне 3 месеца, има риск белезите да останат, разказа Дияна Плачкова пред "24 часа"

Нелепо химическо изгаряне от течност, изтекла от калъфа на телефона, стана причина пловдивчанката Дияна Плачкова да прекара 32-ия си рожден ден в болница. Тя пострадала миналата неделя, когато прекарала доста време на пейка в сладък разговор с приятели. Телефонът й бил с кейс с двойно дъно, в което в течност плуват брокатени звездички. Тя го сложила на кръстосаните си крака и усетила дискомфорт чак когато станала.

"Още докато шофирах към къщи обаче, започна да ме боли, и то така, като че ли нещо ме гори. Като се прибрах, си свалих дънките и видях червени петна по бедрата си. Приятелят ми ме посъветва да се измия с вода. В първия момент си помислих, че може да е някаква алергична реакция. Тогава забелязах, че някаква течност изтича от телефона ми, и реших че е от батерията. Изнесох го на двора и отидох в Спешното", разказа Плачкова пред "24 часа".

Белезите от изгарянето Снимка: Личен архив
Белезите от изгарянето Снимка: Личен архив

Там й направили промивки и й казали, че трябва да я хоспитализират. Когато се върнала у дома, за да си вземе багаж, жената установила, че течността е изтекла не от самия апарат, а от калъфа. 

Тя прекарала 5 дни в болницата, където посрещнала и рождения си ден. Изписана е вчера.

"Чака ме лечение от поне 3 месеца, а има и риск белезите да останат", каза още Дияна Плачкова. Сега тя търси да си поръча по интернет същия кейс, за да го даде за изследване и да установи каква точно течност има в двойното дъно.

Дияна Плачкова СНИМКА: Личен архив
Дияна Плачкова СНИМКА: Личен архив