Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев
КАДЪР: БНТ
Румен Радев КАДЪР: БНТ

"ЦИК е независим орган и не трябва да има вмешателство в нейната работа. В работата на комисията трябва да има повече прозрачност." Това заяви Румен Радев пред журналисти.

"Очаквам от всички институции, ангажирани в изборите, да повишават доверието, а не да го ерозират", добави държавният глава. "Не мисля, че изборният процес е застрашен", каза президентът. И обясни, че и без такива реплики избирателната активност не е висока.

"Служебното правителство не може да компенсира липсата на закони, които не бяха приети в предишния парламент", каза той по повод навлизането ни в еврозоната.

"Някои явно искат да влязат в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката", коментира Радев, без да назове кого визира.

"До голяма степен инфлацията се дължи на предишни управленски решения", коментира държавният глава.

"В други държави за същите престъпления каналджиите получават много години затвор", отговори той на въпрос за случая, при който край Локорско бяха открити 18 мъртви мигранти. "А у нас заловени от МВР сключват споразумения с прокуратурата за 5 месеца", каза президентът. И нарече "самохвалство" думите за нулева миграция от преди години. Запита журналистите дали си спомнят какво е било на Лъвов мост в София. И обясни, че тогава хората масово си продавали апартаментите в района. Оттам мигрантите пътували към Европа.

Президентът поздрави ръководството на МВР, което затегнало оградата на границата и за пръв път започнало да разчиства собствените си редици. Почнали да преследват каналджиите, което не се правело преди.