Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нима без патерици като ДБ и ПП, партията на Корнелия Нинова щеше да стигне до властта?
Нима без патерици като ДБ и ПП, партията на Корнелия Нинова щеше да стигне до властта?

НЕУДОБНИ ДУМИ: ТЪЖНА СЪДБА

В резултат на "промяната", на служебните правителства на президента Румен Радев и на правителството на Кирил Петков, България стана разграден двор. Мигрантите свободно шетат у нас. Хванат един, но десет изтърват, а се случва и някои от тях да предадат богу дух. Както наскоро се случи. Любимецът на ДБ и ПП Бойко Рашков разби МВР, затова и каналджийският бизнес процъфтява, досущ като бизнесът с биткойни на НЕКСО. Затова пък тоя Рашков е отново мераклия за депутат. Ще води предизборна листа на коалицията ПП/ДБ.

Влечението по незаконното, по ежедневната далавера, изби като едра шарка по лицата на партии като ДБ и ПП. Може да се предполага, че те и затова се обединиха. Предизборно се обещаваха магистрали, тунели, мостове, авиолинии, батерии и какво ли не още. Следизборно - само скандали или джемкорпи и нексомании. И високи, високи цени на всичко, за което се сещате. Така се "окрупнява" далаверата. Защото иначе каква е логиката дясна партия като ДСБ например, член на ЕНП, да се обединява с лява, че и популистка партия като "Продължаваме промяната"? Няма логика, освен ако.... Но да не гадаем. Много скоро всичко ще проличи. Жалко е само, че България страда и дори Мика Зайкова е схванала това. Защото преди година още не бе го схванала.

Но в тая връзка ще напомня, че промяната в България приключи с приемането ни в ЕС през 2007 г. В този съюз непроменени държави не приемат. Доказателство са съседните нам Северна Македония и Сърбия. Не ги приемат в ЕС, защото не са осъществили промяна.

У нас се появиха мераклии за промяна след промяната. И те подмениха смисъла на понятията. Започнаха да наричат "промяна" своя неистов стремеж към далаверата. Спор няма: всяка далавера е промяна. Довчера нещата са били нормални, от днес вече са ненормални. Естествено е, че това е промяна. Когато една държава тръгне на заден ход, както това прави от две години нашата държава и през което време 17 месеца управлява със служебни правителства президентът, а 7 месеца доведения от него и от други генерали Кирил Петков, спор няма, че се е случила промяна. До изборите Радевите управленски месеци ще станат 20. И ако отново няма редовно правителство току виж станали и 30. Спор няма, че на Радев управлението му се услажда и че промянаджиите намазаха филията. Но всъщност това бе и целта на партиите, които го подкрепиха за втори мандат - да прехвърлят изпълнителната власт в неговите ръце. Те си изпълниха целта и продължават да му съдействат с всички сили. Ясно е, че без гласовете на симпатизантите на ДБ и ПП Румен Радев щеше да си остане само с първия мандат. Но тези симпатизанти му подариха и втори. Това също е промяна и също е заден ход, и то много, много заден ход. Което ме кара да мисля, че тези, които се представят пред нас за промянаджии всъщност са назадничави хора. Затова и закъса България. Затова и не ни приеха в Шенген. Затова и ще отложат приемането ни в Еврозоната. Нещо повече. В момента, в който ДБ и ПП афишираха "промяната" те всъщност проправиха пътя към парламента на антиевропейската партия "Възраждане". И тя тържествено измина този път. А нима без патерици като ДБ и ПП, партията на Корнелия Нинова щеше да стигне до властта? Самата Нинова щеше да стане вицепремиер? Ами, ами. През крив макарон щяха да гледат социалистите Министерския съвет. Но ПП и ДБ, патериците на промяната, помогнаха на БСП да се върне на власт. Факт.

Убеден съм, че всички членове и симпатизанти на ДБ и ПП, ако са завършили поне средно образование, разбират какво зло сториха на България. Но пусти инат, не си признават. Няма да паднат по гръб. Ще плещят простотии за чорапогащници, ще плашат гаргите, но няма да признаят злото, което сториха на държавата ни. Затова и народът ни ще продължи да се мъчи. Съдба! Нерадостна, тъжна, мъчително жестока съдба! Или "промяна", както вече се нарича.

От Фейсбук.