Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Камионът с 18 мъртви мигранти бе открит вчера, а 34-те живи бежанци бяха закарани в болници. Снимка: Николай Литов
Камионът с 18 мъртви мигранти бе открит вчера, а 34-те живи бежанци бяха закарани в болници. Снимка: Николай Литов

Арестуваните вече са седем

Криминално проявеният и осъждан Виктор К. е реалният собственик на камиона ковчег, в който вчера край с. Локорско бяха открити 18 мъртви мигранти. Това сочат първоначалните данни по разследването на трагедията.

Той е закупил камиона, който е с регистрация от област Търговище, от Любен К. След като се е разбрало за трагедията, Любен се обадил на Виктор. Осъжданият мъж обаче обяснил, че камионът по документи се води на друг мъж.

Най-вероятно това е човекът, за когото "24 часа" писа, че е отишъл да обяви машината за открадната, и тогава са го арестували в полицията в Бургас. Още тогава съобщихме, че е възможно той да не е реалният ползвател на камиона.

В крайморския град са задържани общо четирима души. Там са изработени дървените тайници, в които каналджиите криели мигрантите.

Други трима са арестувани в столичния кв. "Надежда" и в близкото до София с. Чепинци. Смята се, че те са организаторите на канала. Така задържаните стават общо 7. Очаква се бройката да нарасне. 

Освен 18-те мъртви мигранти, за които се предполага, че са се задушили, още 34 души бяха откарани в болница. 

Повече подробности се очакват на брифинг в 16 часа днес. На него ще участват здравният министър Асен Меджидиев, шефът на Националната полиция Атанас Илков, директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов и зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.