Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Костадинов
СНИМКА: СТОПКАДЪР БНТ
Костадин Костадинов СНИМКА: СТОПКАДЪР БНТ

Нямам влогове в евро и никога не съм имал. Всъщност аз нямам и влог, защото имам кредит, който изплащам и всичките ми пари отиват там. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

България няма да се присъедини към еврозоната от 1 януари 2024 г. и това е успех на "Възраждане", каза още той. Обясни, че решението за влизане в еврозоната винаги е политическо, не е икономическо.

Подписката им за референдум за отлагане на еврото продължава. Това, че няма да се присъединим от 1 януари 2024, не означава, че няма да се иска влизане от 2025 г., което за партия "Възраждане" е неприемливо, каза още той.

До момента са събрани подписите на над 250 000 българи. От "Възраждане" разполагат със 7 седмици, за да съберат изискуемия минимум от 400 000.

"Ще съберем необходимите подписи, ще ги внесем и ще докажем едно простичко нещо - че ние, българите, вече знаем, че от нас зависи крайното решение на ситуацията в страната и че имаме свободата да казваме това, което мислим. А в Брюксел ще се научат да свикват с мисълта, че България може да казва и "не", каза Костадинов.