Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дуетната половинка на знаменития грабител Клайд Бароу пише стихове за живота им, докато нахлуват в банки, отвличат невинни и застрелват полицаи

”Някой ден ще паднат заедно,

ще ги погребат един до друг.

За малцина ще има скръб,

за закона - облекчение,

но това е смърт за Бони и Клайд.”

(Цитат от The Story Of Bonnie And Clyde, поема от Бони Паркър)

Клайд обичаше очите й. Най-вече зениците, които се разширяваха всеки път, когато тя го гледаше. Сякаш чупеха оковите на ириса, а той бе светлината, която тъканите й поглъщаха бавно. Сигурен знак, че е влюбена в него!

Той пък винаги се взираше в нея повече от 8,2 секунди. Научно доказано - привлича го повече от другите жени наоколо.

Мислеше си, че този плам в очите й го изгаря. После разбра - тази болка е толкова приятна и му е нужна, за да храни мъжкото му его. Казваше си, че един ден, когато тя спре да го търси с поглед сред всички останали, любовта им ще приключи.

Бони никога не спря! Гледаше го така при първата им среща през 1929 г., при първия му арест, откакто са заедно, през 1930 г. и при първия им обир през февруари 1932 г. Зениците й се разшириха и на 23 май 1934 г., когато на запустял път в Луизиана, под фаталния куршумен дъжд тя го погледна за последно в очите.

”Те не се смятат за твърде умни или отчаяни;

те знаят, че законът винаги побеждава.

По тях са стреляли и преди;

но те не пренебрегват,

че смъртта е заплатата на греха.” *

Американската престъпна двойка Бони Паркър и Клайд Бароу, чиито имена стават символ на “опасната” любов, успяват да приковават вниманието в т.нар. “Ера на обществения враг” (1931 - 1935 г. в САЩ - бел.р.). Време, в което те съвсем не са единствените опасни рецидивисти в Америка. Да се борят с имена като Ал Капоне за първите страници на черно-белите вестници е истинско предизвикателство в годините на Голямата депресия.

За разлика от другите в черния списък обаче силата на Бони и Клайд се крие не толкова в криминалните им подвизи, колкото в личните им отношения, които карат публиката като в еди добър сериал да иска още и още и още от тях...

Властите пък ги преследват за банкови обири из Централните щати, въпреки че мишени стават дори малки магазини или селски погребални домове. Твърди се, че са убили най-малко деветима полицаи и четирима цивилни. Разбира се, не са били сами - в групата им “Бандата на Бароу” за кратък период от време се присъединяват още няколко мъже.

Единствено Бони е жена.

Какво прави тя заедно с престъпленията четете в сп. "Космос".